Samochód do 25 (max 27tyś) diesel 4/5 drzwi 2002r. +

19 Kwi 2009, 23:00

Witma wszystkich!

Sprawa wygląda tak chcę kupić swój pierwszy samochód budżet jakim dysponuje to 25tys maksymalnie 27tys ale wolałbym się zmieścić w tej pierwszej kwocie ;). Moje wymagania to:
silnik diesel
4/5 drzwi
2002r. +
no i oczywiście nie duży przebieg

Można powiedzieć, że w 90% jestem przekonany co do Alfy Romeo 147 i właściwie to szukam odpowiedniego modelu (najlepiej woj. śląskie). Najbardziej zależy mi na opiniach osób które mają albo miały to auto. Jednak nie powiem, że chętnie zobaczę wasze propozycje na inne samochody jestem otwarty.

ps. samochód najczęściej będzie służył mi na dojazdy do pracy 8km (raz w miesiącu dłuższa trasa (300km)

Pozdrawiam i czekam na wasze opinie
Ostatnio edytowany przez Iquid, 24 Kwi 2009, 23:54, edytowano w sumie 1 raz
Iquid
Nowicjusz

24 Kwi 2009, 22:50

Co do decyzji o zakupie Alfy to najpierw poczytaj lekturę uzytkowników tego samochodu na stronie "oceń swoje auto" a tam dowiesz sie iz jeśli cię stac na jedna Alfę to musi cie tez byc stac na drugą ;-)) ja w tej cenie proponuje tylko tyle że moze nie z roku 2002 a 2001 BMW E46 z dieslem 2.0,spalanie miasto około 7l trasa 5,5-6l.dobra dynamika,prezencja jak i materiały uzyte bardzo dobre no i tylny naped.
BMW E46 320D 136KM,2000r. SEDAN
furiozo
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

25 Kwi 2009, 19:26

hehe odradza alfe a doradza bmw, wez mnie czlowieku nie rozsmieszaj. alfa to fajne auto, dobrze sie prowadzi, w dieslu ekonomiczne. Delikatne zawieszenie ale za to tanie czesci. Jak robisz male przebiegi to pomysli nad silnikiem 1.6ts 105 km, najmniej awaryjny bez wariatora a zaplacisz ze niego mniej. Ale jesli uprzesz sie na diesla to poszukaj modelu w dobrym stanie np. na forach alfy moze jakis uzytkownik bedzie sprzedawal. Omijaj handlarzy, lepiej miec alfe ze znana przeszloscia serwisowa. Uwazaj na rozrzad lepiej wczesniej niz pozniej. I to chyba tyle, z wlasnych doswiadczen szczerze polecam.
radzio000
Początkujący

Miejscowość: ww

26 Kwi 2009, 23:15

Dzięki za pomoc :). Po przeczytaniu setek opinii i rozmowach z użytkownikami tego samochodu kupiłem alfe 147! Powiem szczerze jestem zachwycony i mam nadzieje, że tak będzie cały czas :)
Iquid
Nowicjusz

26 Kwi 2009, 23:26

no to pamietaj rozrzad, olej, filtry na dzien dobry ewentualnie cos w zawieszeniu i bedziesz uzytkowal bez problemu przez kilkadziesiat km.
radzio000
Początkujący

26 Kwi 2009, 23:28

no jak tam chcesz , życzę powodzenia .... uwierz mi ze poznasz wielu nowych kolegów .. z serwisu alfy :lol:

mimo wszystko pociechy z samochodu życzę :cool:
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Nowy Lexus IS z nowym przestronnym wnętrzem
    Kluczowymi założeniami programu rozwojowego nowej generacji modelu IS były wiodąca w segmencie przyjemność prowadzenia, wyrafinowany komfort oraz intuicyjność obsługi urządzeń pokładowych. Znalazło to swoje odzwierciedlenie ...

27 Kwi 2009, 12:25

ha ha :)
nie sluchaj go ja jeszcze nie znam zadnego.
ale znam za to kilka niezadowolonych posiadaczy cytryn i innego francostwo
radzio000
Początkujący

27 Kwi 2009, 15:34

radzio000 napisał(a):ha ha :)
nie sluchaj go ja jeszcze nie znam zadnego.
ale znam za to kilka niezadowolonych posiadaczy cytryn i innego francostwo

nie będę się wdawał w głupie dyskusje bo jakbyś nie zauważył był to żart :???:
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika