Samochód do 25 tysięcy

04 Gru 2013, 16:13

Witam poszukuje samochodu:
do 25 tysięcy, około
minimum 5 letni
4-drzwiowy
spalanie do 10l/100km
przyzwoite osiągi

Prosze o propozycje samochodów.
Moja uwage zwrócil fiat bravo, na co zwrócic uwage przy doborze silnika, czy diesel czy benzyna, jaki rodzaj wybrac, czy dany rodzaj silnika jest awaryjny czy nie.
pitry
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 04 2010
Auto: Ford

04 Gru 2013, 16:52

za 25tys nie kupiłbym fiata bravo

nie napisałeś dokładnie o jaką klasę aut Ci chodzi małe średnie duże czy limuzyny SUV?

silnik benzyna czy diesel ? przyzwoite osiągi tzn?

mojego autka nie proponuję bo zaraz zostanę zlinczowany na forum bo nie spełnia przyzwoitych osiągów hehe a tak na poważnie to jakiego autka szukasz napisz ludziom będzie łatwiej rzucać propozycje
valia
Początkujący
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: FORD FOCUS mkII
Silnik: 1.6tdci
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

05 Gru 2013, 13:51

klasa auta mała/średnia. hatchback/sedan. koniecznie 4-drzwiowy.

silnik, raczej benzyna bo auto bedzie jezdzone w małych odległościach po mieście, wiec diesel chyba nie będzie tutaj dobrym rozwiązaniem.
Dobre osiągi- poniżej 10s 0-100km/h
pitry
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 04 2010
Auto: Ford

05 Gru 2013, 16:40

wielkości GOLF V czy mniejsze?
do 25tys kupisz golfa V, audi A3, forda focusa, KIA CEED, honda CIVIC (UFO), Mazda 3,

z mniejszych aut:
VW POLO, skoda fabia 2008 (tak jak moja), nissan NOTE, renault CLIO, toyota YARIS, HONDA JAZZ, opel CORSA, suzuki swift

aut jest od groma...

P.S:
:) jeśli moja oferta będzie inna niż przedstawiam DAM SOBIE KOMISYJNIE STRZELIĆ W PYSK oraz zwrócę koszt dojazdu :)
valia
Początkujący
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: FORD FOCUS mkII
Silnik: 1.6tdci
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2005

06 Gru 2013, 02:52

A ja bym wlasnie przede wszystkim bravo rozwazal w tym budzecie.
Poza tym i30 czy kia ceed beda latwe do znalezienia z polskiego salonu, ale jak chcesz ponizej 10s do setki to tylko fiat Ci chyba zostanie.

Diesel czy benzyna to zalezy od tego jaki przebieg robisz oraz gdzie go robisz, generalnie im wyzszy przebieg i wiecej w tym tras tym diesel bardziej sie oplaca, no chyba ze bedzie lpg.

Do 25 tys bez trudu znajdziesz 1,9 jtd 120km ze srednim wyposazeniem. Troche powyzej 10sek, ale latwo chipowalne silniki.

Natomiast na benzynke 1,4 tjet z turbina to raczej bedzie za malo - bardzo fajny silnik, ale niska podaz to i ceny wyzsze niz ropniakow.

Jako nr 2, wcale niegorszy, ale moim zdaniem nie znajdziesz w tej cenie to civic ufo 1,8 - bardzo fajny, wysokoobrotowy silnik, ale hondy trzymaja cene. Bravo w sumie tez, ale startuja nizej :)
Yankee
Aktywny

Prawo jazdy: 01 12 2005
Przebieg/rok: 19tys. km
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.8 TSI 180KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Rok produkcji: 2017

22 Sty 2014, 13:24

Czy to ogłoszenie jest warte uwagi?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
L3X-T3R
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Jak zmienia się Toyota GT86 Kuby Przygońskiego zimą
    "Przerwa zimowa to najważniejszy moment w rozwoju technologicznym, bo wtedy wprowadzamy wszystkie duże zmiany. I tak się dzieje w każdej dziedzinie motorsportu" mówi Kuba Przygoński, który szykuje swoją Toyotę ...