Samochód do 2500zł zasilany LPG

01 Sty 2015, 20:46

Ja tam nic nie widze na nadkolu :shock: 3k za taką cari myśle że jest ok ale no zawsze trzeba obejrzeć.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Sty 2015, 20:48

Do Carismy bez 3.5k bym nie podchodził, ta wygląda przyzwoicie, pewnie do poprawek blacha- nadkola, drzwi. Silnik bezproblemowy, dynamiczny, mało pali ale z tego co wiem to ma 90/99KM, nie 101.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

01 Sty 2015, 20:57

Barol napisał(a):Ja tam nic nie widze na nadkolu

Tragedii nie ma ale korozja z progu na nadkole idzie :)
To ciekawe jak próg wygląda.

[link wygasł]

Wiem że prawie nic nie widać ale się przypatrz na tylne lewe nadkole i zobaczysz że korozja idzie od strony progu.
DamianCAR
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: E36, Opel Vectra C
Silnik: m50b25, 2.0T + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

01 Sty 2015, 21:12

Patrze już chyba z 2minuty i nic nie widzę.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

01 Sty 2015, 21:15

Barol napisał(a):Patrze już chyba z 2minuty i nic nie widzę.

4 zdjęcie i tam widać że z tego plastiku (progu) na nadkole korozja przechodzi
DamianCAR
Zaawansowany
Awatar użytkownika

01 Sty 2015, 21:20

Teraz mam :mrgreen: hmm no całkiem możliwe.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak stworzyć model koncepcyjny krok po kroku?
    W działach designu poszczególnych marek pracują kreatywni projektanci, często pochodzący z wielu krajów. W przypadku marki ŠKODA, współpracują oni z wieloma działami, głównie Rozwoju Technicznego ...
    Jak odróżnić w dieslu pompowtryski od wtryskiwaczy?
    Postaram się wyjaśnić jak w prosty sposób sprawdzić jaki mamy układ zasilania czy są to zwykłe wtryskiwacze czy też pompowtryski. Opiszę tez znane mi zalety i wady takich rozwiązań. Trzeba pamiętać że silniki Silniki ...

01 Sty 2015, 21:27

Panowie ale po co tu się rdzą przejmować ? :mrgreen: Autor tematu ma do wydania 2,5 tys. Za taką kwotę ważne żeby samochód jakoś jechał i żeby na łeb nie padało. A że gdzie nie gdzie jest rdza to jest mało istotne. Trochę szpachlu i dorabianego pod kolor spraju z allegro zdziała cuda :mrgreen:
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

01 Sty 2015, 21:30

Po części się z tobą zgadzam.

Tylko nie wiadomo jak próg wygląda :)
DamianCAR
Zaawansowany
Awatar użytkownika

01 Sty 2015, 22:58

Koniu napisał(a):Niekoniecznie, zobacz że Vectra polecana przeze mnie nie ma oznak rdzy na nadkolach a w Primerze były robione progi a często tylko są na pozór zamazane czymś czarnym

I o czym to świadczy, że nie ma rdzy na nadkolach?Zacznijmy od tego, że rdzy nie widać na zdjęciu, a to różnica. Druga sprawa, że taka vectra to ma drugie albo i trzecie reperaturki, w swoim żywocie, więc akurat nadkola mogą być ok, a progi jak włożysz podnośnik pod spód może wpaść do środka. Przebieg oryginalny w vectrze na pewno, tylko czy aby prawdziwy? Jeśli prawdziwy to we wnętrzu zapewne urządzane były walki psów skoro fotel taki pogryziony. Przy 400 tys w vectrach sprowadzanych z de fotele wyglądają dobrze. Takie samochody ogląda się na miejscu a nie wróży z fusów.
Nissan ma na czarno progi zrobione, bo pewnie były kiedyś zmieniane raz a może już i drugi, bo samochód pełnoletni, o niczym to nie świadczy, a może jak dobrze zakonserwowane było to akurat będą zdrowe?Kolejny raz-ogląda się na żywo a nie wróży.

I jeszcze jedno-biały golf. Po czym rozpoznałeś że 21 letni golf z gazem ma oryginalny licznik?I jeździł tylko 8,5 tys km rocznie...przy takim przebiegu nie zakłada się gazu, ale to już mniejsza o to, bo samochód sprowadzony, a niemcy nie trzymają ich pod kołderkami tylko jeżdżą...
http://otomoto.forumsamochodowe.pl/volkswagen-golf-iii-C35518565.html (przód do poprawek, oryginalny przebieg)
Kupuj rozważnie, unikaj chwytów i sztuczek, nie daj się nabrać. Nie bądź JELENIEM.
AkuQ
Aktywny

Prawo jazdy: 14 10 1998
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2009

01 Sty 2015, 23:07

AkuQ napisał(a): o czym to świadczy, że nie ma rdzy na nadkolach?Zacznijmy od tego, że rdzy nie widać na zdjęciu, a to różnica. Druga sprawa, że taka vectra to ma drugie albo i trzecie reperaturki, w swoim żywocie
Znowu zabłysnąłeś głupotą stereotypiarzu. Mam Ci zrobić zdjęcia mojej Astry F z 95r którą sprzedałem dawno temu i do dziś jeździ bez rdzy i ma oryginalny lakier? Trochę praktyki i dbania o auto a nie brudzenia rączek we flotowych złomach.
AkuQ napisał(a):Jeśli prawdziwy to we wnętrzu zapewne urządzane były walki psów skoro fotel taki pogryziony.
A nawet jak były to co Cię to obchodzi?
AkuQ napisał(a):Nissan ma na czarno progi zrobione, bo pewnie były kiedyś zmieniane raz a może już i drugi, bo samochód pełnoletni, o niczym to nie świadczy, a może jak dobrze zakonserwowane było to akurat będą zdrowe?
Z praktyki wiem że w 80% jak są zapaćkane progi czarnym mazidłem to po prostu są pognite, znam przypadki psikania piani w progi, tektury, szpachla a na to czarny baranek.
AkuQ napisał(a):Kolejny raz-ogląda się na żywo a nie wróży.
A toż to bronię mu jechać?
AkuQ napisał(a):Po czym rozpoznałeś że 21 letni golf z gazem ma oryginalny licznik?
Napis total na liczniku świadczy o tym że nikt tam nie grzebał a komu się chce zmieniać licznik w 21 letnim Golfie jak ładnie policzyłeś, zresztą nawet jakby to gdzie znajdzie z takim przebiegiem? Nie mądruj się bo Ci to nie wychodzi.
Ostatnio edytowany przez Koniu, 01 Sty 2015, 23:11, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Literówka
Koniu
Forumowicz VIP

01 Sty 2015, 23:09

Borze iglasty zaczyna się :o
Panowie, apeluję o rozsądek
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

01 Sty 2015, 23:35

Koniu ja bym chętnie zobaczył tą Astre.
Jak masz zdjęcia to mógłbyś mi wysłać albo gdzieś wstawić ???
DamianCAR
Zaawansowany
Awatar użytkownika

02 Sty 2015, 00:59

Z tego wszystkiego już mam mętlik.

Ale znalazłem chyba samochód który bedzie odpowiedni dla mnie:
[link do oferty na Olx wygasł]

Bardzo mi się podoba. Co sądzicie?
nexis111
Nowicjusz

Prawo jazdy: 24 10 2014
Auto: Nie mam

02 Sty 2015, 08:39

Silnik dobry :ok:
Ale strasznie słabe zdjęcia, lewy przedni błotnik jakoś dziwnie odstaje i skromny budżet na Nubirke.
DamianCAR
Zaawansowany
Awatar użytkownika

02 Sty 2015, 10:29

DamianCAR napisał(a):Jak masz zdjęcia to mógłbyś mi wysłać albo gdzieś wstawić ???
Na razie nie mam, mógłbym poprosić o zrobienie o ile Astra nie jest gdzieś w trasie :wink:
Koniu
Forumowicz VIP