Witam,
poszukuję samochodu do 25k zł (minimalnie może przekraczać budżet)
ostatnio miałem golfa 3 z 93r diesel, nigdy mnie nie zawiódł.
Obecnie poszukuję auta, które było by
oszczędne (mało pali) więc coś w gazie,
przestrzennego. Nie potrzepuję szybkiego ani dużego silnika, jeżdżę przepisowo. Ale dobrze by był co najmniej 1.4 max 1.9.
Samochód będzie eksploatowany w następujący sposób -
ok 1-3 razy w roku zrobi 1000-1500 km (nad morze i w góry) poza tym 2-3 jazdy ok 150 km w miesiącu. W tygodniu ok 50km do sklepu. =
przy maksymalnym obciążeniu możne zrobić ok 20k rocznie, przypuszczam ze ok 7-10 000km będzie przejeżdżał rocznie.Miałby to być samochód, do którego wrzucę 2 rowery (lub na niego), paralotnie i kite i pojadę sobie z żoną na wakacje. Będę mógł przewieść szafkę, a w przyszłości dzieciaki- czyli rodzinny. Więc założenie długoterminowe.
Nie mam konkretnego modelu czy marki. Nawet mógłby to być diesel. Ale wydaję się że gaz jeszcze będzie długo najtańszy.
Myślę o czymś takim jak combi lub van. Ale jestem otwarty na podpowiedzi.
Do tej pory znalazłem kilka ofert, najbardziej przypadł mi do gustu :
[link do oferty na Allegro wygasł]pomimo opisu w nr
VIN VF1KWOEB541579840 nie ma żadnych danych ? Czy samochód serwisowany w ASO nie powinien posiadać informacji o przebiegu i ewentualnych serwisach.
[link do oferty na Allegro wygasł][link do oferty na Allegro wygasł][link do oferty na Allegro wygasł]combi :
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Bardzo proszę o wypowiedzi dotyczące wyboru marki.
Zastanawiam się też czy lepiej kupić takiego kangoo z 2009 roku, czy też starsze audi lub bmw 2002-2005? Mam tu na myśli trwałość samochodu jako marki.
Bardzo dziękuję za podpowiedzi.