REKLAMA
Witam,
Niżej był podobny temat niestety odbiegający od moich wymagań więc zakładam nowy.
Na wstępnie chciałbym określić budżet ~ 26 tys zł.
Region : Województwo Mazowieckie - ale chodzi mi ogólnie o pomoc w wyborze modelu a nie konkretnego auta z danej lokalizacji.
Przebiegi : Stawiam na ok 15-20 tys rocznie. I myślę, że 70% to trasy takie po 80 km a z 30 % po mieście (życie słoika:D ) .Więc silnik zapewne benzyna ( nie chcę LPG ). Wiele znajomych poleca diesle, ale myślę, że za mały przebieg roczny robię aby zdecydować się na zakup diesla.
Chciałbym samochód przede wszystkim bezawaryjny i możliwie tani w utrzymaniu.
Wiele mądrości i powiedzeń słyszałem ( Nie kupuje się samochodów na F ( Francuzów, Fordów i Fiatów ) ) . Mimo wszystko dużo dobrych opinii czytałem o Fiacie Bravo rocznik 2007/8. Pytanie z jakim silnikiem ?
2 znajomych poleca mi również Toyote Auris ( z tego co czytałem najlepszy silnik to 1.4 D-4D bo nie ma dwumasy ani filtra cząsteczek i jest na łańcuszku ). No ale to jest 90 km diesel.
Ogólnie gdzieś wyczytałem, że japońce są dobre do benzyny.
Sam zastanawiałem się nad VW Golfem V z silnikiem 1,6 benzynowym. Może ktoś więcej coś powiedzieć w tym temacie ?
A może Kie lub Hyundaia ?
Ogólnie sam się już trochę gubię w tym wszystkim bo kogo nie zapytam to mówi co innego
Na pewno nie chciałbym BMW,ALf, Mazd, Saabów.
Z góry dziękuje za pomoc
Pozdrawiam