Samochód do 28 tysięcy.

11 Kwi 2015, 15:27

Witam!
Proszę o pomoc w wyborze auta do 25 tysiecy +/- 3 tysiące. Jeśli chodzi o preferencje i informacje:
- roczny przebieg ok 14 tysięcy kilometrów,
- samochód może zostać kupiony w kraju, ale także w Niemczech, nie stanowi to żadnego problemu,
- auto użytkowane codziennie do pracy 20km w jedna strone (3 km - małe miasto + 17 km trasy), 3-4 razy w roku dłuższe trasy ok. 200 km,
- interesują mnie silniki mniejsze bądź równe 1.8l, preferuję raczej spokojną jazdę, jednak mieszkam na terenie z licznymi wzgórzami, a także wioskami, więc chciałbym móc wyprzedzić traktor jadąc pod górkę (obecnym autem spokojnie daję radę),
- aktualnie jeżdżę Fordem Fiesta 1.4 TDCi, teraz chciałbym raczej coś większego,
- benzyna czy olej napędowy, w tym wyborze szczególnie proszę o waszą pomoc,
- wraz z żoną jesteśmy niskimi osobami, czujemy się bardzo komfortowo w Fieście,
- autem poruszają się maksymalnie 3 osoby.
metaz
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 03 1981
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Fiesta
Silnik: 1.4
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

11 Kwi 2015, 16:10

Przy takich przebiegach najlepszym wyborem będzie benzyniak.
Propozycje ode mnie to Hyundai i30 1,6 Kia Cee'd 1,6, Fiat Bravo 1,4T-Jet, Ford Focus mk2 po fl 2,0 (tak wiem większa pojemność), Honda Civic VIII 1,8
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Toyota Corolla E11 G6 / G6R (1997–1999)
    Zaprezentowana w 1997 kolejna, przednionapędowa generacja Corolli zasłynęła uniwersalnością zastosowań oraz trwałością i bezawaryjnością. Podobnie jak w przypadku wcześniejszych generacji, z którymi dość mocno była ...