Samochód do 2tys. - ŚLĄSK

24 Lut 2016, 17:35

Na wstępie witam wszystkich bardzo serdecznie :)

Można rzec, że jestem świeżo upieczonym kierowcą i poszukuję jakiegoś w miarę dobrego samochodu do 2 tysięcy. Wiem, że to niezbyt dużo, ale moim zdaniem starczy na początek.
Jestem z Zabrza, studiuję w Katowicach, więc dziennie pokonywany dystans to około 40/50km. Dodatkowo myślę od czasu do czasu jakiś większy wypad.

Przeglądam już od dłuższego czasu oferty na olx/otomoto, jednak kompletnie nie znam się na motoryzacji. Z opinii znajomych zapatruję się tylko na Seicento, ze względów ekonomicznych, choć coraz częściej patrzę również na Matiza.

Bardzo prosiłbym o jakieś rady na co zwracać uwagę przy kupnie oraz o linki do ofert.

Poniżej podaję linki do ofert, które mi wpadły w oko:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
borok6279
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 12 2015
Auto: Nie mam

24 Lut 2016, 17:43

Punto może być seicento nie z tego komisu bo tam same szroty, Matiz może być choć odcienie ma kilka ale za tą kasę ujdzie
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

24 Lut 2016, 19:23

1.Od handlarza i coś za ładnie wygląda,obstawiam że nie ma już podłogi i progi też nie za ciekawe.
2.Jak już poprzednik wspomniał,ten komis omijaj z daleka.
3.Matiz ujdzie,wiadomo szału nie ma ale czego wymagać za taki pieniądz.

Jakby Cię interesowało to jest do wzięcia PEWNE Clio,właścicielem jest syn mojej już byłej kierowniczki z pracy,auto dobrze znam bo przez ponad 2lata niemal codziennie widywałem go na firmowym parkingu (auto często używał mąż kierowniczki który pracuje jako kierowca w mojej już poprzedniej firmie). Ja gdybym szukał czegoś mniejszego to już dawno by stało u mnie na placu no ale sytuacja jest inna a wiem że auto jest w dość fajnym stanie.
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Lut 2016, 22:24

Jeżeli chodzi o Clio - wziąłbym, ale widzę, że trochę w niego trzeba zainwestować, a niestety nie mogę sobie na to pozwolić teraz (przy wykorzystaniu prawie całego mojego budżetu na samochód).

A co powiecie na te oferty:
Ostatnio edytowany przez borok6279, 24 Lut 2016, 22:51, edytowano w sumie 1 raz
borok6279
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 12 2015
Auto: Nie mam

24 Lut 2016, 22:29

Świetne to Clio od Barola :ok:
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

24 Lut 2016, 22:39

widzę, że trochę w niego trzeba zainwestować

W kazde auto w tych pieniadzach trzeba bedzie zainwestować.
luka52
Początkujący

Auto: VW Polo 9n3
Silnik: 1.2
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Inteligentne oświetlenie MATRIX LED ŠKODY bez tajemnic
    Co dokładnie kryje się pod nazwą oświetlenie Matrix LED, które zastosowano w najnowszym odświeżonym modelu ŠKODY SUPERB? Jakie są zalety tej technologii i dlaczego zapewnia jeszcze większy poziom bezpieczeństwa ...

25 Lut 2016, 02:07

A może cienias:
[link do oferty na Olx wygasł] ideał to to nie jest ale masz jeszcze 1000 zł na poprawki o ile są progi i podłoga to można się zainteresować
[link do oferty na Olx wygasł] ta już długo stoi ale pod nosem
[link do oferty na Olx wygasł] masz LPG (stare :/ ) ale i tak tańsza eksploatacja i pod nosem
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Lut 2016, 07:10

Człowieku Ty myślisz że za 2k kupisz ideał? Do każdego auta trzeba coś dołożyć.. w każdym aucie musisz też zrobić pakiet startowy czyli wymiana rozrządu,oleju,filtrów itp. jak Cie na to nie stać to poprostu na auto też Cie nie stać..

Tu masz pewne Clio i wiesz co musisz zrobić a taki sprzedawca nie często sie zdarza,kupisz takie Punto i co myślisz że będzie jeżdzic? Żebyś tylko póżniej nie wrócił na forum i nie gadał jaki to Fiat jest bee..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

25 Lut 2016, 12:32

Sądząc po opisie w to Clio nie trzeba wiele inwestować, jakiego auta byś nie kupił to każde będzie wymagało inwestycji mniejszych lub większych, ja kiedyś kupiłam forda za 2k, kolejne 2k wydałam na wymianę zawieszenia po czym się z ulga pozbyłam tego złoma za parę groszy bo się okazało że złom. Jak będziesz wybrzydzał to kupisz takiego złoma jak ja (z tym że ja kupiłam tylko dlatego iż potrzebowałam auto z bagażnikiem a mój poprzedni maluch nie miał bagażnika).
Shatanka
Początkujący

Prawo jazdy: 22 08 2005
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Laguna 3 GT
Silnik: 2.0T 204KM
Rok produkcji: 2008

25 Lut 2016, 15:19

Jeszcze na te zobacz:
[link do oferty na Olx wygasł] ten ma czarne blaszki więc długo było nim jeżdżone ale czy taka igiełka to nie powiem
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Lut 2016, 18:33

Nie ma sensu wklejać aut skoro autor chcę kupić auto do jazdy bez żadnego wkładu no chyba że kupi malucha w którym połowę baku można mieć za 25-30zł a części kosztują tyle co dobry browar :naughty:

Swoją drogą jaki jest wkład w tym Clio? Ręczny wyreguluje Ci jakiś wiejski mechanik za flaszkę,fotel trzeba olać bo to normalna rzecz że się zużywa,pas przedni jak nie jest mocno zgnity to narazie można olać a kontrolka to trzeba podpiąć pod kompa ewentualnie też narazie olać.
Masz nawet udokumentowane naprawy (faktury) co raczej w żadnym aucie za te pieniądze nie dostaniesz,progi i podłoga ok to też plus a nie to co Punto czy Matiz które na 90% będą zgnite.. Do tego facet założył elektryczne szyby i centralny na pilota więc liczył się z bezawaryjną eksploatacją co widać po opisie,wkońcu ma auto od 6lat..
Ja bym na Twoim miejscu nie kombinował z Puntami,Matizami czy Civicami które jak już pisałem nie będą miały progów albo podłogi nie wspominając już o stanie technicznym..
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

25 Lut 2016, 19:51

Haha coś w tym jest,ja za 20zł mam prawie połowe baku z rezerwy :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika

25 Lut 2016, 19:57

Barol napisał(a):Haha coś w tym jest,ja za 20zł mam prawie połowe baku z rezerwy :mrgreen:

A propos malczana to może:
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Lut 2016, 20:04

Za drogo bo jest do porobienia :mrgreen:

EDIT:
teraz znalezione,stoi pod nosem tylko pytanie czemu tak tanio skoro jest w dobrym stanie..
Barol
Awatar użytkownika