Samochód do 3/4 tyś. porada

03 Sty 2017, 14:01

A ja mam taką radę - w tym budżecie najlepiej kupić seicento 1.1 od kogoś prywatnie, nie musi to być emeryt który kupił we Fiacie 15 lat temu auto ale kogoś kto nim jeździ.
Unikałbym aut niemieckich segmentów wyższych niż B, bo to są auta które realnie mają napukane 600 tys km a nikt nie będzie ich remontował zeby sprzedać za 3 tys.

Ja bym się skupił na Seicento/Punto
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

03 Sty 2017, 14:12

To już lepiej kupić Renault Megane Coupe w LPG,większy komfort jazdy,można dostać wersję z klimą i do tego dość dobre przyśpieszenie,za 3/4 tysiące można dostać naprawdę zadbaną sztukę i nawet chyba można szukać już polift.
Powers
Początkujący

Auto: Opel Vectra C GTS
Silnik: 1.8 122KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2004

03 Sty 2017, 14:19

Polift nie bardzo ale przed-lift będzie osiągalny a jeśli temat Fiata został poruszony to można też popatrzeć na Bravo/Brava.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Sty 2017, 14:21

[link do oferty na Olx wygasł]

To wygląda dość ciekawie,co prawda nie ma gazu ale silnik jest mało awaryjny.
Powers
Początkujący

03 Sty 2017, 14:32

Oglądając Megane trzeba zwrócić uwagę na podłogę,progi i nadkola czy nie gniją bo to norma w tych autach.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

03 Sty 2017, 14:36

Zastanawiam się nad tą vectrą, co kolego wyżej podesłał - [link do oferty na Olx wygasł] Co szczególnie brac pod uwagę oglądając, nie licząc już blachy?
Ravien
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 02 2016
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sportowe Volvo V40 R-Design
    Volvo do swojej oferty wprowadziło sportową wersję, prestiżowego, pięciomiejscowego hatchbacka Volvo V40 R-Design. Auto jest dostępne w salonach z trzema silnikami wysokoprężnymi oraz trzema wersjami benzynowi. Cena modelu ...

03 Sty 2017, 16:01

Ogólnie musisz patrzeć na wszystko.
Barol
Awatar użytkownika

03 Sty 2017, 19:34

Przejrzałem wasze podpowiedzi. Niektóre mnie śmieszą niektóre dziwią. Uważam że dokonales dobrego wyboru ze stawiasz na Seata, przecież to technologia vw czyli dobra technologia ja osobiście polecał bym diesel bo są mega wytrzymałe i nie ma z nimi problemow ale to już w twojej kwestii. Dorzucił bym Ci do głowy jeszcze golfa 4. Ja osobiście nie jestem zwolennikiem vw ale polecam bo nie bez powodu trzymają czołówkę. Naprawy nie są skomplikowane i co najważniejsze nie drogie. Rada odemnie żebyś się nie napalal na byle pierwsza okazję bo teraz syf kupić to moment a potem problem. Nienwymagaj tutaj oryginału i żeby super pięknie wygladal bo za taką cenę i z takiego rocznika to i tak super że to jeszcze jeździł bez problemow. Szukaj dobrego nie pięknego.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

03 Sty 2017, 20:59

Ja tam z budżetem 3/4 tysięcy w Golfa IV bym się nie pchał,kupi z silnikiem 1.4 a to wiadomo jaki silnik,Ibize z 2000 rocznika kupisz ale też taki silnik,Ibizy są fajne z silnikiem 1.9 110 koni ale nie dostaniesz tego za 4 tysiące raczej.
Powers
Początkujący

03 Sty 2017, 22:00

Ta Marea z Piotrkowa Trybunalskiego jest zapewne dość krótko w jednych rękach gdyż ja mam na blachach początek 76 (rejestrowany na początku czerwca) a tu 75 więc max pół roku wcześniej :wink: Więc coś mi się w nim nie podoba do końca ale może tylko przewrażliwiony jestem ;)
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2010

03 Sty 2017, 22:36

Dzięki wam bardzo za podpowiedzi, dało mi to trochę do myślenia. Dałem znać zaprzyjaźnionemu mechanikowi, że poszukuję tego i tego i powiedział, że coś się rozejrzy w okolicy, a jak już pisałem nie spieszy mi się jakoś bardzo, więc poczekam, przy okazji przeglądając internet. Może się jeszcze przez ten czas troszkę budżet powiększy :) Jeszcze raz dzięki.
Ravien
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 02 2016
Auto: Nie mam

04 Sty 2017, 09:42

Golf IV za 4k? No chyba powypadkowy albo anglik :roll:

Krzychu koleś piszę że sprzedaje ze względu na OC i teraz zapewne dużo więcej będzie takich ogłoszeń bo OC poszło ponad dwa razy do góry..
Barol
Awatar użytkownika

04 Sty 2017, 21:28

Barol napisał(a):Krzychu koleś piszę że sprzedaje ze względu na OC i teraz zapewne dużo więcej będzie takich ogłoszeń bo OC poszło ponad dwa razy do góry..

Możliwa opcja ale coś mi się kojarzy ten warsztat co jest na ostatnim zdjęciu. Nie wiem czy to nie teren gazownika u którego ostatnio wymieniałem filtr gazu :wink: Może syn kupił albo ktoś z jego znajomych albo podobna brama ;)
OC to prawda poszło do góry czasem nawet 2x ale mi, np. wyliczyło 1600 chyba płaciłem ostatnio a jeszcze w czerwcu pytałem się orientacyjnie o cenę OC i wyliczyło ok. 900 zł. To też zależne od wieku ja mam 20 lat dopiero więc wiadomo licho z tym może sprzedawca też młody jest i ma mało kasy :wink:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2010