Samochód do 3 tyś. Renault 19?

19 Maj 2011, 12:32

[link do oferty na Allegro wygasł]

Coś takiego miałoby sens? Tygodniowo około 100km. Chciałbym coś w gazie żeby było oszczędnie. Dzięki z góry za pomoc.
Edit.
zastanawiałem się też nad Astra I i Golfem II
chamakolej
Nowicjusz

Miejscowość: jawo

19 Maj 2011, 12:49

Renata jak renata mechanicznie wytrzymała, częsci tanie, ale ta korozja, ten z linku ma chyba zżarte nadkola i maskę. Trzeba także uważać na centralny bo jest połączony z immo i jak padnie kluczyk to masz unieruchomione auto, i tylne zawieszenie.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

19 Maj 2011, 13:00

Jak już coś z francuzów tej wielkości, to Citroen ZX, Peugeot 306. Jeśli znajdziesz normalny egzemplarz to rdzy na zewnątrz nie ujrzysz, a pod spodem też powinno wyglądać super. A 19tki w tym wieku to już zżarte przez rdzę. No i przede wszystkim szukaj auta sprowadzonego, bo te u nas to często kiepskie są pod tym względem. Ze sprowadzonych trafi się też R19 bez rdzy, ale w porównaniu z tymi powyżej to rzadkość w tym przedziale cenowym.
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

19 Maj 2011, 13:10

Znowu ja z kad jestes ? Znajomy sprzedaje zadbanego seata jak by Ciebie interesował !

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] cena do dogadania
s1ash
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ze wsząd

19 Maj 2011, 13:12

A jak się w tym przedziale cenowym mają golfy i astry ?
Jaworzno ale 4k niemam

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ostatnio edytowany przez chamakolej, 19 Maj 2011, 13:16, edytowano w sumie 1 raz
chamakolej
Nowicjusz

19 Maj 2011, 13:15

Astry starsze beda zezarte rdza :> hmm golf juz by byl moze 3 ale ciezko powiedziec w jakim stanie na diesla to min 4000 tys ostatnio szwagier takiego sprzedal troche do roboty bylo w nim ale silniczek zdrowy. Patrzyles na tego linka co dałem wczesniej ?
s1ash
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jak dzięki oponom zmniejszyć hałas w samochodzie?
    Hałas w przypadku ogumienia spowodowany jest przez tarcie oraz częstotliwość drgania opony i powietrza w niej. Zewnętrzny hałas toczenia jest parametrem szczególnym, ponieważ decybel (dB) jest jednostką logarytmiczną ...

19 Maj 2011, 13:19

Nie mam 4 tysięcy
chamakolej
Nowicjusz

19 Maj 2011, 13:24

ale to cena do negocjacji :] jak cos daj znaka na pw pogadam ile by z ceny zeszedl, auto juz 2 ma kupione to raczej go trzymac dlugo nie chce
s1ash
Początkujący
Awatar użytkownika

19 Maj 2011, 13:31

A co koledzy powiedzą na ford fiesta?
chamakolej
Nowicjusz

19 Maj 2011, 14:59

s1ash napisał(a):ale to cena do negocjacji :] jak cos daj znaka na pw pogadam ile by z ceny zeszedl, auto juz 2 ma kupione to raczej go trzymac dlugo nie chce

Ceni za niego 4 tyś i myślisz że za Twoją przyczyną zejdzie tysiąca z ceny? Wątpię, nawet jakbyś był jego żoną.

Fiesta - małe, zapewne będzie miało oznaki korozji, silnik min. 1.3. Już prędzej poszukałbym czegoś pokroju Corsy B, jakąś Ibizę z początków produkcji, Colta.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

19 Maj 2011, 15:09

bierz starego Swifta
ja jezdzilem Tico dziewczyny palil czy miasto czy trasa 5l benzyny wiec nawet nie gazowalem, pałowałem na maxa bo miał dla mnie za mało mocy
Ewentualnie Cincuecento
Ewentualnie stare Clio

ale ja bym brał Swifta moj kolega ostatnio sprzedał za 1800 zardzewialego - dobre osiagi, mało pali, toleruje gazowanie i całkiem bezawaryjny w porównaniu do innych dziadków
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna

25 Maj 2011, 23:09

170k przebiegu to dużo jak na tego swifta? Mk4 1998 rok 3,3kz zł
chamakolej
Nowicjusz

26 Maj 2011, 05:29

chamakolej napisał(a):170k przebiegu to dużo jak na tego swifta? Mk4 1998 rok 3,3kz zł

I tak ma pewnie z 100k km wiecej, jak kazdy samochod w tym roczniku.

Za 3k zl Lanosa do poprawek lakierniczych w gazie kupic by bylo chyba rozsadne albo bez gazu, tyle ile km chcesz robic to prawie bez znaczenia, Citroena ZX tez kupisz spokojnie. Astra za 3k zl, bedzie do polowy zjedzona przez rdze, nie warto moim zdaniem. Albo Rovera 214, takiego np:
Poprawic ten tylny blotnik tylko i masz dosc fajne autko w skorze ze wspomaganiem i ABS, o ile cala reszta jest w miare ok. Rocznik tez dobry + dach rozsuwany, albo jakiegos innego 214.

A co do R19 tego z linku, to do progow rdza tez sie zaczyna powoli dobierac.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

26 Maj 2011, 07:01

Jeśli chcesz kolego to ja polecam Ci Citroena Xantię za 2900zł , 93.r, 1.8 i (101km),
stan idealny, po więcej szczegółów pisz na nr. gg.; 35371351 (pisz nawet gdy jestem niedostępny bo często na niewidoku jestem.
KINROAD93
Nowicjusz

Miejscowość: nieiwem

26 Maj 2011, 07:23

Witam kolege z mojego miasta :mrgreen: jakbyś szukał wcześniej to kumpel sprzedawał Golfa II z gazem w db stanie.

zobacz na to:
[link do oferty na Allegro wygasł] - beema z mojej dzielnicy,w realu wygląda naprawde ładnie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012