Samochód do 30.000

24 Lut 2020, 13:19

Witam wszystkich bardziej obeznanych w temacie motoryzacji ode mnie. Chciałbym zasięgnąć Waszej porady. Sprawa wygląda następująco.

Jako student rozpoczynający niebawem studia magisterskie, przymierzam się do zmiany samochodu. Obecnie poruszam się VW Golfem 5, z benzynowym silnikiem 1.4. Na markę absolutnie w żaden sposób nie narzekam, autem jeździ się bardzo dobrze. Zastanawiam się nad silnikiem diesla,z racji tego, że prawdopodobnie będę studiował zaocznie, dlatego raz na 2 tygodnie przepali się go na 100 km trasy.
Nie nastawiam się na jedną, konkretną markę. Chciałbym, żeby auto było w wersji 5drzwiowej, z troszkę większym silnikiem, bo obecne 75km to troszkę za mało.

Podoba mi się BMW E87, ale dostałem informacje, że może to być 'awaryjne' rozwiązanie.
Dzięki wszystkim za pomoc. Nie wiem, czy określiłem wszystkie wymogi niezbędne do założenia tematu, ale chętnie wysłucham waszych sugestii :).
baartekk97
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 super production
    To jedyny egzemplarz Renault 5, który w pełni zasługuje na nazwę "super production". Opracowano go w 1987 roku do startu w wyścigach. Jest napędzany 4-cylindrowym turbodoładowanym silnikiem o mocy 370 koni. W latach ...