Samochód do 30 tyś dla kobiety.

09 Mar 2019, 17:59

Witam forumowiczów.

Szukam samochodu dla mamy. Aktualnie posiadany przez nią samochód to:
- Seat leon II 2009r. 1.9tdi

Samochód bardzo dobrze jej służy, mama jest z niego bardzo zadowolona, jest u nas w rodzinie już 7 lat. Ale tak się składa że ten samochód odkupię od niej ja więc mama chciała by coś nowszego do 30tyś.

To może trochę szczegółów:
- budżet 30tyś +/-
- skrzynia biegów - bez różnicy.
- Przebieg roczny - 10tyś rocznie max.
- Benzyna/diesel - Tutaj wygląda to tak że 80% tras mamy to droga samochodem do sklepu więc lepszym wyborem byłaby benzyna, ale z pewnych powodów diesel też jej bardzo odpowiada. Więc powiedzmy że czy to będzie diesel czy benzyna nie robi to kompletnie różnicy.
- Rocznik - tutaj ważną kwestią jest że mama chciałaby żeby to był nowszy samochód więc minimum 2010r + a najlepiej 2012+.

- Oczekiwania od samochodu - W sumie to żeby był podobny do aktualnego samochodu, w porównaniu do seata mogłoby być ewentualnie troszeczkę mniej plastiku, trochę lepsze wyposażenie, lepsze wykończenie bo to w sumie jedyny mankament który ja osobiście widzę w tym samochodzie. No i co ważne to mama bardzo sobie chwali niskie spalanie i ogólnie niskie koszty utrzymania więc żeby to nie był jakiś potwór ze spalaniem powyżej 10l na 100 itd :).

Naturalnym następcą miał być seat leon III ale niestety z tego co sprawdziłem to na niego trzeba szykować minimum 40tyś, więc wykracza to poza budżet.
Samochód będzie prawdopodobnie sprowadzany z Niemiec bo mamy tam kilka znajomych osób co się tym zajmują. I bardzo bym prosił o zasugerowanie przy tych wymaganiach na jakie modele najlepiej zwrócić uwagę i za czym się rozglądać.

Pozdrawiam.
lukasz9555
Obserwowany

Auto: Seat Leon II
Paliwo: Inne
Typ: Inny

11 Mar 2019, 19:18

podbijam
lukasz9555
Obserwowany

Auto: Seat Leon II
Paliwo: Inne
Typ: Inny
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mini chłodziarka samochodowa – 1982 rok
    Każdy, kto miał okazję jeździć Toyotą Land Cruiser J200, zauważył, że w schowku ukrytym w podłokietniku między przednimi siedzeniami znajduje się chłodziarka na napoje. Urządzenie to doskonale spełnia swoją funkcję w trasie, ...