Samochód do 30 tyś

18 Kwi 2019, 17:50

Panowie co ma w sobie Civic type r plus z pakietem grand prix w porównaniu do zwyczajnego type r?? Rok 2008
Sanir
Nowicjusz

Auto: Toyota Celica

19 Kwi 2019, 07:00

Leona i rocco odpusc bo za 30tys to kupisz szrot, sam kiedys szukalem i ponizej 40tys szkoda bylo ogladac. Finalnie kupilem cupre za 50tys
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

19 Kwi 2019, 07:39

Sanir napisał(a):anowie co ma w sobie Civic type r plus z pakietem grand prix w porównaniu do zwyczajnego type r?? Rok 2008
r

TR+ jest
Obniżona troche utwardzona, inny hebel, inny pakiet stylistyczny jak coś to Ci potem potwierdze.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

19 Kwi 2019, 15:47

Niestety Type r plus poszedł szybciej niż myślałem. Co myślicie o tym ogłoszeniu [link do oferty na Olx wygasł] bo widzę już go od miesiąca a kupca nie widać. Opłaca się tym interesować za taką kasę??
Sanir
Nowicjusz

20 Kwi 2019, 11:16

Sanir napisał(a): W celu czekania na dobrą okazję.

Tiaaaa okazję...... w PL jest niestety tak że albo jest Dobre i Kosztuje,albo jest kupa i ulep i jest Okazja

Za granicą Civica Type R + 2.0 201KM mogę mieć za 5600 Euro i jeszcze negocjować, co z tego? jakoś się na to nie rzucają, dla jednego okazja a da drugiego nie okazja
Aczkolwiek uważam, że takie coś warto kupić jako dobra baza, i sobie go w PL dopracowac do perfekcji.

Sanir napisał(a):ajj zle napisałem chodziło mi oczywiście o zbyt duże zużycie oleju

Taki Civic 2.0 201KM też lubi czasami popijać, i wiesz takie auto nie kupował go ktoś na dojazdy do pracy :mrgreen:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

21 Kwi 2019, 20:18

Ja wiem że z tymi okazjami może być różnie. Co do oleju spoko że coś tam chlipnie byle nie 0.5-1l na 1000km..

Audi S3 ma wade olejową? mam taką koło siebie [link do oferty na Olx wygasł]

i nie wiem na co zwrócić uwagę przy przeglądaniu. Coś się w tych modelach dzieje ??
Sanir
Nowicjusz

27 Kwi 2019, 23:31

Panowie a jak wygląda awaryjność w tych modelach ?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Sanir
Nowicjusz

28 Kwi 2019, 12:29

2.5 To najlepszy silnik w tym modelu. e90 to dosc dobre auta o malej awaryjnosci. Z tego co wiem lubi sie popsuc centralny a z kosztowniejszych rzeczy to przekladnia kierownicza.

Pamietaj, ze te silniki nie przepadaja za gazem i przede wszystkim nie maja miejsca na butle :) a Jezeli liczysz ze 2.5 lub co lepsze 3.5 ci spali 10 l to Cie grubo rozczaruje bo jak w miescie zejdziesz ponizej 12 to bedzie dobrze :) Moc nie bierze sie z nikad.
e0hater
Początkujący

Auto: Toyota Corolla TS
Silnik: 1.8 Hybrid
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2020

28 Kwi 2019, 13:09

e0hater napisał(a):Pamietaj, ze te silniki nie przepadaja za gazem i przede wszystkim nie maja miejsca na butle a Jezeli liczysz ze 2.5 lub co lepsze 3.5 ci spali 10 l to Cie grubo rozczaruje bo jak w miescie zejdziesz ponizej 12 to bedzie dobrze Moc nie bierze sie z nikad.

Wiadomo że to nie jakiś słaby bezyniak który spali 7 litrów. Akurat do tych modeli nawet nie pomyślałem o gazie. U mnie wygląda sprawa tak że miasto to ten samochód zobaczyłby może z 10 razy w roku. Reszta to droga bez świateł. Zastanawiałem się czy takie bmw 4x4 nie przysporzy mi wiele dodatkowych kosztów po zakupie.

+ co najwazniejsze tez jak tam z skrzyniami automatycznymi radza sobie jakoś czy lepiej manual?
Sanir
Nowicjusz

28 Kwi 2019, 13:58

Sanir tylko najpierw się przejedź taką e90 2,5l to wtedy zobaczysz jak to się ma do Twoich turbo typów i oczekiwań doznań.

e0hater napisał(a):2.5 To najlepszy silnik w tym modelu. e90 to dosc dobre auta o malej awaryjnosci. Z tego co wiem lubi sie popsuc centralny a z kosztowniejszych rzeczy to przekladnia kierownicza.

Może rozwiń temat bo chyba mocno go uprościłeś :naughty:
szybki
Moderator - Tuning

28 Kwi 2019, 14:20

Centralny w tym modelu czesto nie wytrzymuje tego ciaglego otwierania i zamykania jesli auta sa jezdzone na krotkich odcinkach bo jak wiadomo drzwi sie rygluja po ruszeniu. Zazwyczaj pierwsze padaja tylne drzwi.

Odnosnie przekladni to w egzemplarzach powyzej 200k czesto maglownica wymaga juz regeneracji. Pojawiaja sie luzy lub niepokojace dzwieki. O dziwo zazwyczaj nie ma zadnych wyciekow.
e0hater
Początkujący

Auto: Toyota Corolla TS
Silnik: 1.8 Hybrid
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2020

28 Kwi 2019, 14:30

e0hater napisał(a):Centralny w tym modelu czesto nie wytrzymuje tego ciaglego otwierania i zamykania jesli auta sa jezdzone na krotkich odcinkach bo jak wiadomo drzwi sie rygluja po ruszeniu. Zazwyczaj pierwsze padaja tylne drzwi.

Odnosnie przekladni to w egzemplarzach powyzej 200k czesto maglownica wymaga juz regeneracji. Pojawiaja sie luzy lub niepokojace dzwieki. O dziwo zazwyczaj nie ma zadnych wyciekow.

A no to praktycznie bez awaryjne auto sorki pomyliłem je z innym :D
szybki
Moderator - Tuning

28 Kwi 2019, 17:45

Tak, szczegolnie bezawaryjne jest n52b25 z wadliwymi tlokami i spalaniem oleju. Juz n52b30 ma chociaz inne tloki i jest to najlepsza benzyna w e90 (ale na pewno nie bezproblemowa). Poza tym juz diesle lepsze w tym modelu, szczegolnie m57, ale przy wiekszych przebiegach tez moga wymagac inwestycji.
duzy90
Aktywny

Prawo jazdy: 03 01 2000
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi S4 B8
Silnik: 3.0TFSI 450km
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

28 Kwi 2019, 22:04

Dobra to będę szukał tego civika bo czym dalej patrze na modele to tym gorsze wybieram.

TSI odpadają z tym budżetem, astra j 1.6t nawet nieźle wygląda ale jest chyba trochę "mułowata" ,laguna 2.0t - strasznie mało egzemplarzy (przynajmniej w Polsce)

Już więcej pomysłów nie mam...
Sanir
Nowicjusz

29 Kwi 2019, 18:58

Panowie co myślicie o tym ogłoszeniu. Wiem że właściciel obchodził się z tym samochodem pedantycznie bierze około 0,15-0,3l oleju na 10k km

Sanir
Nowicjusz