REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Sanir napisał(a):anowie co ma w sobie Civic type r plus z pakietem grand prix w porównaniu do zwyczajnego type r?? Rok 2008
r
Sanir napisał(a): W celu czekania na dobrą okazję.
Sanir napisał(a):ajj zle napisałem chodziło mi oczywiście o zbyt duże zużycie oleju
e0hater napisał(a):Pamietaj, ze te silniki nie przepadaja za gazem i przede wszystkim nie maja miejsca na butle a Jezeli liczysz ze 2.5 lub co lepsze 3.5 ci spali 10 l to Cie grubo rozczaruje bo jak w miescie zejdziesz ponizej 12 to bedzie dobrze Moc nie bierze sie z nikad.
e0hater napisał(a):2.5 To najlepszy silnik w tym modelu. e90 to dosc dobre auta o malej awaryjnosci. Z tego co wiem lubi sie popsuc centralny a z kosztowniejszych rzeczy to przekladnia kierownicza.
e0hater napisał(a):Centralny w tym modelu czesto nie wytrzymuje tego ciaglego otwierania i zamykania jesli auta sa jezdzone na krotkich odcinkach bo jak wiadomo drzwi sie rygluja po ruszeniu. Zazwyczaj pierwsze padaja tylne drzwi.
Odnosnie przekladni to w egzemplarzach powyzej 200k czesto maglownica wymaga juz regeneracji. Pojawiaja sie luzy lub niepokojace dzwieki. O dziwo zazwyczaj nie ma zadnych wyciekow.