Samochód do 30 tys w którym można spać (sedan/suv)

05 Sty 2020, 11:13

Witam,
Trochę nietypową wytyczną mam jeśli chodzi o zakup samochodu-wiem.
A więc szukam samochodu, najlepiej sedana (SUV także może być, byle nie kombi i osobówka/minivan) w którym będę mógł rozłożyć tylne siedzenia i połączyć przestrzeń z bagażnikiem by móc tam spać. Mam około 185 cm wzrostu.

Rozglądałem się za Mercedesami i japońskimi samochodami jak Honda.

Z bardziej praktycznych wytycznych to:
-najlepiej benzyna bo najprawdopodobniej zagazuję. Niech ma te chociaż 150 koni.
-Jak najmniejsza awaryjność ponieważ samochód będzie na dłuższe trasy w bliżej nieznane tereny- dlatego rozważam jakiegoś merca lub hondę (podobno jedni z najbardziej niezawodnych).
-ekonomia; by w mieście dało się zejść poniżej 10l ropy nie jadąc jak emeryt

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez russosche, 05 Sty 2020, 12:01, edytowano w sumie 1 raz
russosche
Nowicjusz

05 Sty 2020, 11:35

Chrysler Grand Voyager 3.3 i będziesz zadowolony, odpowiednikiem Honda Odyssey, z Merca to ML w163 2.7 CDI tylko trzeba się upewnić ile ma po złożeniu siedzeń, ja się mieściłem a mam 176.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

05 Sty 2020, 12:02

Niestety osobówki/minivany mnie nie interesują (zedytowałem post)
russosche
Nowicjusz

05 Sty 2020, 12:37

Ale Voyager to pełno prawny Van a nie minivan :wink: Jezdzisz w trasy to lepiej diesel żeby nie kombinować z gazem butlą itd.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sprinter 316 LGT zasilany benzyną i gazem LPG
    Sprinter 316 LGT (Liquefied Gas Technology), wyposażony w 4-cylindrowy silnik o zapłonie iskrowym o pojemności skokowej 1796 cm3, rozwijający moc 115 kW (156 KM) przy 5000 obr/min. Silnik mógł być zasilany benzyną ...
    Wiosenny długi weekend "majówka"
    Przed nami majówka i wielu kierowców wybierze się ze swoimi rodzinami na odpoczynek. Zanim jednak wsiądziemy do samochodu, odpowiednio zaplanujmy podróż i przygotujmy się do niej. Wyjeżdżając na drogi ...