Samochód do 3000/5000* tys.

30 Cze 2012, 15:33

Cześć,
tak jak w temacie poszukuję auta do 3000/5000 tys. Już tłumaczę o co chodzi. Jeżeli ma być bez LPG to do 3000zł (małe spalanie) jeżeli do 5000 tys. - żeby miał już gaz sekwencyjny.

Co do samego samochodu.
Priorytetem jest dla mnie spalanie. Lubię i muszę (praca) jeździć dużo, ale ceny paliw to istne szaleństwo. Aktualnie poruszam się maluszkiem :P - niestety jest za mały. Chciałbym, aby zaproponowane przez Was autka:

* - miały przyzwoite spalanie (ok 6l trasa - 7/8l miasto) benzyny,
* - dużym atutem, bardzo mile widzianym - żeby były to auta 5cio drzwiowe,
* - miały trochę mocy (cenię sobie maluszka, ale zbieranie się tym autem strasznie irytuje)
* - silnik? Jeżeli chodzi o ubezpieczenia i tak będą ze zniżkami na kogoś z rodziny więc może być to zarówno 1.2 jak i 1.4 / 1.6 / + .. ja się tak świetnie nie znam dlatego proszę Was o pomoc.

Jeżeli macie jakieś pytania, które mogą ułatwić Wam znalezienie mi auta - jestem do Waszej dyspozycji.

Pozdrawiam.
tokz
Nowicjusz

Auto: Brak

30 Cze 2012, 15:39

Ja proponuje Punto I 1.2 75KM,spalanie po mieście 8-8.5l pb,średnio 7-7.5l pb.
5drzwiowe nadwozie jak na swoją klase jest nawet przestronne i ma wmiare duży bagażnik.
75KM wystarczy spokojnie w tej budzie.
Za 3000zł kupisz już zadbany egzemplarz a za reszte kasy wsadzisz lpg,nawet sekwencje.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Cze 2012, 15:42

Po przesiadce z malucha chyba każde auto będzie rakietą :mrgreen:
Rozglądnij się za fiatem BRAVO z sekwencyjną instalacją, lanos też nie byłby takim złym samochodem, ale w tej kwocie z lpg nie wiem czy znajdziesz bardzo zadbany egzemplarz.

Alternatywnie uwielbiana przeze mnie Almera (nissan) , za 5 tysięcy coś tam by się znalazło, a auto jest jak czołg - wszystko zniesie.

A - z takich czołgów fajnych to jeszcze Audi 100 C4 z LPG :) - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

ciekawe auto, na czarnych blachach jeszcze... No ale koszty utrzymania tutaj będą wysokie.
fragman_91
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

30 Cze 2012, 15:44

Ojciec zaproponował mi (tylko, że to auto 3 drzwiowe) Renault Twingo I :

Auto rzekomo spala 5l/7l czyli spełnia moje warunki. Potrafi "się zebrać ze świateł" :mrgreen: , coś do 3000zł uda się znaleźć czy skupić się głównie na RT? :)

* Odnośnie malucha - tak, każde auto będzie rakietą :D
"Pojeździj maluchem a potem kup coś większego" - wszystko też będzie dla mnie większe :) !
Ostatnio edytowany przez tokz, 30 Cze 2012, 15:45, edytowano w sumie 1 raz
tokz
Nowicjusz

30 Cze 2012, 15:45

Moim zdaniem Twingo nie wygląda ale wszystko zależy od gustu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

30 Cze 2012, 15:46

Barol - zgodzę się wygląd nie jest tu za ciekawy aczkolwiek, czy uda się znaleźć coś "wyględnego" w tej kwocie? Jestem realistą i wiem, że to mała sumka dlatego pytam :)
tokz
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak przygotować samochód do jazdy podczas zimy?
    W zimie przygotowanie samochodu do jazdy ma szczególne znaczenie, dlatego tak ważne jest przeznaczenie na to odpowiedniej ilości czasu. Trzeba pamiętać o konieczności oczyszczenia samochodu ze śniegu i lodu, a także ...

30 Cze 2012, 15:47

Choćby ostatnie Punto co pisałem wcześniej,wygląda ładnie [link do Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

30 Cze 2012, 15:48

Twingo jest jednym z najbardziej awaryjnych minivanów (jak to inaczej nazwać?) swego czasu. Zwłaszcza z początków produkcji taki samochód nie jest polecany, chyba że całe kieszonkowe chcesz wydawać na naprawy.

To już prędzej clio się zainteresuj, ładniejsze auto i nie przypomina mydelniczki :mrgreen:
fragman_91
Początkujący

30 Cze 2012, 15:50

fragman_91
Początkujący

30 Cze 2012, 15:51

Barol to Twoje punto nie miało czasem malowanych lewych drzwi? Czy tak światło pada?
fragman_91
Początkujący

30 Cze 2012, 15:52

Rzeczywiście autko prezentuje się przyzwoicie :) Na pewno wezmę je pod uwagę. Udało by Ci się coś jeszcze zaproponować?
tokz
Nowicjusz

30 Cze 2012, 15:55

fragman_91 ciężko coś powiedzieć po tych zdjęciach.
tokz skąd jesteś?To coś poszukam.
Barol
Awatar użytkownika

30 Cze 2012, 15:57

fragman_91 Warszawa - generalnie mazowieckie i przylegające województwa. Jeżeli znajdzie się coś godnego uwagi a będzie gdzieś dalej - też poproszę, pojadę firmowym ojca to tak jak za free :mrgreen: Dzięki wielkie :)
tokz
Nowicjusz

30 Cze 2012, 16:00

Haczyki?
tokz
Nowicjusz

30 Cze 2012, 16:01

hehe :mrgreen: Barol tam Ci poszuka pewnie, ja się zbieram na wrocławską strefę kibica ;)

Pozdro!:)
fragman_91
Początkujący