Samochód do 30tyś i ma konkretne modele na oku

02 Lip 2021, 17:32

demirbiras napisał(a):Nie masz za bardzo pojęcia o czym piszesz, sugerujesz autorowi że mając zrypany swój silnik ma szukać kolejny używany w 20 letnim aucie z przebiegiem 400+ w niewiadomym stanie i płacić to wszystko za silnik za montaż itd gdzie okaże sie że za parę miesięcy będzie to samo.

Przestań nadinterpretowac i się ośmieszać durnymi teoriami
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

02 Lip 2021, 18:26

Ależ oczywiście nikt Ci nie bronił, chciałeś tak, zrobiłeś i dało Ci to satysfakcję to spoko ale ja myślę w innych kategoriach już i dla mnie to jest po prostu nie opłacalne. Nie zmieni to nikt z internetu bo kupię silnik, zamontuje a po roku się posypie to ten znawca powie mi "ojej" nie, nie, nie mam swoje zdanie na ten temat. Zawsze łatwo daje się rady na odległość jak temat nie tyczy się mnie ;)
endriu19911
Nowicjusz

03 Lip 2021, 00:31

Jak silnik jest do kupienia bezpośrednio "z auta" to czemu nie, ale większość silników jest z palety i mogą stać latami, potem aż strach je uruchamiać. Nie warto.
Gość114260

03 Lip 2021, 08:51

quel napisał(a):silnik jest do kupienia bezpośrednio "z auta" to czemu nie, ale większość silników jest z palety i mogą stać latami, potem aż strach je uruchamiać. Nie warto.

Niby tak niby nie jak paleta z silnikem stoi w sychym miejscu to nie ma problemu. Zresztą są firmy które kontenerami ściągają silniki np.z Japoni i jest ok. Ogólnie wszystko zależy gdzie się kupuje silnik i na jakich warunkach a do tego jaki silnik.
Są silniki regenerowane, są prosto z auta a są totalnie przygodne a do tego liczy się też odbiorca.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Silnik R110 – Renault ZOE
    Silnik R110 jest najnowszym osiągnięciem Renault, lidera na rynku samochodów elektrycznych w Europie, potwierdzającym jego strategię rozwoju i produkcji silników elektrycznych i kolejnym dowodem na know-how ...