Samochód do 35 tyś

18 Lip 2016, 12:58

Witam,mam budżet 40 tyś,ale na samochód chciałbym przeznaczyć 35 aby na starcie powymieniać filtry oleje itp. Samochodem poruszam się głównie po mieście,czasami jakieś wypady dalsze i dwa razy w tygodniu do pracy dojeżdżam autostradą odcinek 100km. Rozglądałem się za dieslem ale jak na diesla to robię za mało km rocznie. Interesowałem się Lexusem IS250 ale z tego co czytałem to ludzie pisali,że w mieście z 15 jak depniesz to i 20 spali. Więc trochę za dużo,a lpg nie można w nim montować :( .
Przeglądając ogłoszenia kilka modeli powybierałem:
Audi A4B7 1.8T
Laguna III ( 2.0 T akceptuje lpg?,czy jakiś inny silnik?) -gdzieś czytałem też,że diesel dobry tylko to większe koszty utrzymania pewnie
Citroen C5 ( jaki silnik?)
To tak co mi na szybko przyszło do głowy.A Wy co polecacie w tej kwocie? Może jakiś inny model?
Zielony135
Obserwowany

Auto: brak

18 Lip 2016, 13:52

Zielony135 napisał(a):Interesowałem się Lexusem IS250 ale z tego co czytałem to ludzie pisali,że w mieście z 15 jak depniesz to i 20 spali. Więc trochę za dużo,a lpg nie można w nim montować :( .

Za to na trasie spokojnie zejdziesz do ok. 9l. Niestety tak jest, że jak butujesz w mieście autem c ma 200KM to spali. 1,8T i 2,0T też spalą tyle.
LPG można montować ale to kwestia 6-7tys. zł, a w 1,8T i 2,0T 3500-4000zł.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

18 Lip 2016, 14:58

Jest ok 100 km ode mnie taka Laguna [link do mobile.de wygasł]

Myślę,że z 500 euro by zszedł jeszcze. TO ok 38 tyś na nasze. Dużo,czy dobra cena jak na taki samochód?
Zielony135
Obserwowany

Auto: brak
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...