Samochód do 4.500 zł.

04 Wrz 2010, 01:28

Witajcie. Chce kupić za własne pieniądze swój pierwszy samochód, problemu by nie było gdybym miał więcej pieniędzy. Niestety uzbierałem 4.500 zł. Plusem jest jednak to, że wujek może mi sprowadzić większość Niemieckich i Francuskich aut.

Zastanawiam się nad Peugeot 206, Opel Tigra, Opel Corsa, Honda Civic V, Seata Ibiza.
Odpada GOLF i Punto bo mam jakiś wstręt do tego auta.

Niestety nie orientuje się jakie są ceny sprowadzonego auta wraz z opłatą, więc może wy coś doradzicie, ale tak, abym zamknął się w 4.500 zł.

Strasznie podoba mi się Opel Astra II. Wiecie może ile kosztuje takie autko w Niemczech wraz ze sprowadzaniem ?
MUS!C
Nowicjusz

Miejscowość: WAWA

04 Wrz 2010, 06:48

Dobrej 206 i Astry II w tej kwocie nie znajdziesz,nawet w Niemczech drożej stoją.Civic V nie za te pieniądze.Z całej reszty wybrałbym Corse ewentualnie Ibize bo one wychodzą najlepiej.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Wrz 2010, 09:32

Czego oczekujesz od auta? W Niemczech dobre auto kosztuje tyle co dobre w PL albo więcej, toteż wliczając koszty przerejestrowania itp. nie opłaca Ci się ściągać auta dla siebie z Niemiec w tej kwocie.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

04 Wrz 2010, 11:42

hehe 206tka do 4.500 :lol: albo astra II to raczej nie osiagalne w tej cenie,z tych co napisales to bierz corse bo za 4.500 mozesz znalesc ciekawy model...
bonifacy166
Początkujący

Miejscowość: Mazowieckie

04 Wrz 2010, 13:14

Napisałem o 206 bo mojej koleżance ojciec z Francji sprowadził razem z opłatami za 4000 zł. ;)
MUS!C
Nowicjusz

04 Wrz 2010, 14:16

To chyba kradzione, albo tak wyeksploatowane że nikt go nie chciał we Francji kupić ;)
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego kierowcy ignorują znaki drogowe?
    Według informacji płynących z Komendy Głównej Policji najczęściej wystawiane mandaty dotyczą przekraczania dozwolonej prędkości oraz za wykroczenie względem pieszych. Najnowsze badania pokazały, że prowadzący pojazdy ...

04 Wrz 2010, 18:58

To ja bym nie chciał jeżdzić taką 206.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

04 Wrz 2010, 19:47

A moze sprowdzil mu 205 :mrgreen: albo model burago :mrgreen:
bonifacy166
Początkujący

Miejscowość: Mazowieckie

04 Wrz 2010, 19:55

Ewentualnie bitą z każdej strony :smile:
Barol
Awatar użytkownika

07 Wrz 2010, 04:14

Mówiliście, że nie dostane HONDY Civic do tej ceny, a tutaj np. znalazłem moim zdaniem ładną ofertę. Możecie ocenić ją ?

[link do oferty na Allegro wygasł]
MUS!C
Nowicjusz

07 Wrz 2010, 08:53

Tak myślałem że za chwile ktoś napisze,przecież na allegro po tyle stoją to jedż je sobie obejrzyj jak one wyglądają w rzeczywistości to będziesz wiedział co mamy na myśli a ten Civic z linku to tak jak napisalem w innym temacie,coś za tanio poszedł jak na ten rok i stan co gościu opisuje a pozatym ten silnik 1.3 jest troche słabiawy w tej budzie.Na dobrego Civica V gen musisz mieć z 4.5-5tys bo tańsze to będą trupy i skarbonki bez dna.
Barol
Awatar użytkownika

07 Wrz 2010, 10:40

W Francji można dorwać 206 za 1000 euro ale najczęściej są to białe z silnikiem 1.2 (z jakiejś firmy) =]
Szatek
Aktywny

Miejscowość: Elbląg

07 Wrz 2010, 12:20

[link do autocentrum.pl wygasł]
Mam wrażenie, że większość to napala się na wygląd 206tki. Większość opinii w powyższym linku to odradzanie kupna tego auta. Ile w tym prawdy? Na pewno coś jest.

barol91 napisał(a):ten silnik 1.3 jest troche słabiawy w tej budzie

Mówisz, że słaby... A co ma powiedzieć VW Polo III z najpopularniejszym silnikiem 1.4 - 60KM ? ;)
Wydaje mi się, że taki Civic 1.3 nie powinien odstawać nawet od Golfa 1.6 - 75KM.
MarcinUser
Początkujący

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Podkarpacie

07 Wrz 2010, 15:15

Polo III jest leciutkie;p

Mam to wiem zwija sie bardzo ladnie choc mam 1.6 ale i jezdzilem 1.0 z 50km i tez w miare szlo jak na ta moc;p waga samochodu to 800km
Go Faster
Początkujący

Miejscowość: mazury

07 Wrz 2010, 16:08

Polo III jest leciutkie;p

Według danych technicznych jego waga to 985kg ([link do autocentrum.pl wygasł]) lub 910kg (Wikipedia). A Honda waży 925kg wersji HB :P
MarcinUser
Początkujący

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Podkarpacie