Samochód do 40 tysięcy zł. dla młodego i ambitnego kierowcy

25 Mar 2010, 20:50

Witam!

Jest to mój pierwszy post na tym forum. Więc tak - rzecz w tym, że ojciec ma firmę więc mamy możliwość kupna samochodu na lising :) niestety lista "życzeń" jest przez to znacznie uszczuplona, poza tym mam kilka dylematów nad nowym autkiem. Zdaje się na wasze doświadczenie i gusta w tej spawie, tak więc samochód:

- musi być w miare nowy ('00+),
- sedan w klasie średniej, coupe, cabrio
- nie może mieć na masce loga BMW,
- musi mieć ten zapas mocy, nie zależy mi na jakimś tzw. "pocisku",
- najlepiej gdyby był diesel(o ile istnieje coupe w nim), jeśli już benzyna to spalanie zeby nie przekraczało 13L/100km,
- dobrze by było gdyby był japońcem.

Autem którym się dotąd poruszałem to Fiat Bravo 1.2 16V(trafiłem na jakiś trefny egzemplarz :/). Poszukuje auta już od dłuższego czasu i nie mogę niczego wymyśleć, pomyślałem że Wy mi pomożecie w wyborze. Tak na marginesie to samochodami nad którymi się tak mocno zastanawiałem to Mazda 6 1generacji oraz Saab 9-3 1generacji.
Ucieszyłbym się z fajnego coupe z tylną kanapą ;)

Z góry Dzięki za fatyge :)
Freedom
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
0

25 Mar 2010, 23:41

Ja bym dodał do tego Hondę Accord 2.2 iCDTi. Silnik lepszy od tego w Maździe.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0

25 Mar 2010, 23:47

Twoje wymagania same sobie przecza. Coupe, ale malo ma palic. Ma miec moc, ale dobrze jakby byl diesel. Dziwne masz wymagania

Wez Smart Roadster.
Colicab
Nowicjusz

Miejscowość: spod auta
1

26 Mar 2010, 11:01

Ja bym Mazdy w dieslu nie brał, sam od 2 miesięcy poszukuje autka i z wielu opini wynika, że Mazdy w dieslu z kołem dwumasowym i filtrami PDF są wadliwe. Dodatkowo rozmawiałem z blacharzem (dobrym blacharzem z wykształcenia) i powiedział mi, że roczniki 2003-2004 rdzewieją i to mocno.

Mówisz, że bez logo BMW więc pozostaje Honda j.w. ja też nad nią myśliałem ale mój budżet jest do 30 tys, a Hondy sa droższe :)
cosiestaoo
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice
0

26 Mar 2010, 16:43

Sorki za te sprzeczności ale nie sprawdzałem dokładnie tego co pisze :P . Dobra ten temat i tak nie ma sensu, bo dopiero w lato bede kupywał. Dzięki za tą Honde - wezmę ją od uwage :)

Temat do zamknięcia!
Freedom
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Shibetsu - tor testowy Toyoty na biegunie zimna
    Na najbardziej mroźnej japońskiej wyspie Hokkaido, na północ od słynącego z zimowej olimpiady 1972 roku miasta Sapporo, znajduje się japoński biegun zimna. W Shibetsu ciągle pada. We wrześniu spada tu często ponad ...