Samochód do 5.5k w gazie

14 Wrz 2011, 11:27

Witam !

Posiadam prawo jazdy od 6 miesięcy na ten moment jeżdze nissanem sunny 1.6 w benzynie rocznik 94, lecz myślę o zmianie tego autka na coś nowszego i przede wszstkim w LPG.

Jak już wyżej napisałem interesuje mnie auto wyłącznie z instalacją LPG. Autko powinno być ekonomiczne, nie musi mieć jakiegoś super zrywu, chodzi mi o to aby nie było za bardzo awaryjne i służyło mi jeszcze przez kilka lat. NIe zalezy mi zbytnio na bajerach typu klima, elektryczne szyby. Ojciec doradza mi auta typu te starsze nissanki almera,primera, micra. Co wy o nich sądzicie? Z doświadczenia wiem że ten nissan którego posiadam tj. sunny 1.6 sprawuje się nieźle pod względem żywotności jak i komfortu jazdy, jednak nie zalezy mi szczególnie tylko na nissanach? Tak więc prosze was o jakieś propozycje samochodu w które warto zainwestować moje 5.5k

pozdrawiam )
slab1717
Obserwowany

14 Wrz 2011, 15:12

Daewoo Lanos/Nubira,VW Golf III/Vento,Audi 80 B4,Fiat Bravo/Brava,Seat Cordoba/Ibiza.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Wrz 2011, 17:20

w tym budzecie polecalbym opla astre z rocznika ok 95/96 z silnikiem 1.6 ewentualnie vectre b ale za te pieniadze bedzie ciezko cos dobrego znalezc
Mały23
Nowicjusz

Auto: Opel Vectra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes-Benz Arocs, warianty modelowe, silniki, budowa
    Mercedes-Benz zostawia konkurentów z tyłu, konsekwentnie odświeżając swoją paletę produktową i rozszerzając ofertę silników zgodnych z normą Euro VI. Pod koniec stycznia uczestniczyliśmy w premierze Arocsa – ...