Samochód do 5-6 tysiecy

13 Maj 2013, 20:47

Witam.
Planuje kupno samochodu. Ku gwoli wstępu przejrzałem wiele wątków i nie znalazłem nic co by mnie usatysfakcjonowało.
Maksymalną kwotą jaką mogę przeznaczyć na auto jest 6,000 złotych. W roku zrobię może około 12 tyś kilometrów. Auto służyć mi będzie w większym stopniu do jazdy po mieście. Jeśli chodzi o wygląd to preferuje sedana. Chciałbym, żeby miał jakiegoś tam kopa i jeśli chodzi o wnętrze to, żeby nie był całkowicie ubogi, klimatyzacja wskazana. Dobrze, żeby nie był zbyt mocno awaryjny. Może przedstawię modele które mnie zainteresowały to będziecie mogli bliżej poznać moje preferencje. Kolejność nieprzypadkowa:
[link do oferty na Allegro wygasł]

Będę wdzięczny za każdą pomocną odpowiedź :)
outoftouch
Nowicjusz

Prawo jazdy: 30 11 2008
Auto: Nie mam

13 Maj 2013, 20:56

A opłat nie wliczasz?
Drajwer
Nowicjusz

Auto: Audi 100

13 Maj 2013, 21:00

Źle sprecyzowałem, przepraszam. Razem z opłatami chciałbym się zamknąć w kwocie 6,500 złotych. Lekko nagiąć mogę lecz nie jest to wskazane.
outoftouch
Nowicjusz

13 Maj 2013, 21:18

Hahahahahahahahahha!!! Rozwaliło mnie to że zdjęcia alfy zostały zrobione przed warsztatem :D!!! Hahahahaha!!! No to tak perfidne jest...

O alfie zapomnij bo się nie wyrobisz na naprawy, jeszcze 1.8 twin spark jakby tego było mało. Ale wszystkie te furki są od jednego typa? Bo nie chcę mi się sprawdzać... A trochę tak wygląda. Ładne fotki nie :)??? Jak w modelingu wręcz - omijaj takie aukcje szerokim łukiem...

Kup Pan e36 w gazie i będziesz zadowolony. Nie szukaj okazji na siłę. Mało w tym sensu.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

13 Maj 2013, 21:20

A może passat b4? :) Niezniszczalne auto i mało pali

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][region]=2&location[type]=0&price[from]=5000&price[to]=6000
Drajwer
Nowicjusz

Auto: Audi 100

13 Maj 2013, 21:29

Zmartiwe Cie ale zadnego z tych samochodow nie kupic za te pieniadze bo bedzie trzeba jeszcze do nich dolozyc albo i nie bo nie bedzie to oplacalne, moze carisme znajdziesz, reszta samochod beda wymagały wiekszych napraw w niedlugim czasie.

Skoro preferujesz sedana to warto poszukac Peugeota 406 za 5-5.5k powinienes znalesc, sam sie kiedys zastanawialem na tym samochodem tyle że w wersji po liftowej ( dluższe lampy z przodu ).
Silnik 1.8 starczy a mozesz tez szukac 2.0 (133km chyba, coś koło tego).
LBNxDamian
Początkujący

Prawo jazdy: 04 07 2008
Auto: Almera N16
Silnik: 1.8 114KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus RX L 450h - test spalania
    Ten bogato wyposażony, luksusowy SUV imponuje niskim zużyciem paliwa. Zwłaszcza gdy weźmiemy pod uwagę, że testom poddano największego SUV-a w gamie japońskiej marki na europejskim rynku – do tego w dłuższej i wyższej ...
    Jazda pod prąd! Jak reagować na takie zachowanie?
    Choć jazda pod prąd nie należy do najczęstszych przyczyn wypadków, to jej skutki bywają bardzo poważne, ponieważ może ona prowadzić do zderzenia czołowego. Czasem jazda niezgodnie z kierunkiem ruchu bywa efektem nieuwagi, ...

13 Maj 2013, 21:55

LBNxDamian napisał(a):Zmartiwe Cie ale zadnego z tych samochodow nie kupic za te pieniadze bo bedzie trzeba jeszcze do nich dolozyc albo i nie bo nie bedzie to oplacalne, moze carisme znajdziesz, reszta samochod beda wymagały wiekszych napraw w niedlugim czasie.

Skoro preferujesz sedana to warto poszukac Peugeota 406 za 5-5.5k powinienes znalesc, sam sie kiedys zastanawialem na tym samochodem tyle że w wersji po liftowej ( dluższe lampy z przodu ).
Silnik 1.8 starczy a mozesz tez szukac 2.0 (133km chyba, coś koło tego).

A 1.8 miał 115 KM. Dobrze znoszą gaz... Carisme złapie, może brać. Też świetnie znoszą gaz.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1993

13 Maj 2013, 22:14

Passaty te po prawdzie nie przypadły mi do gustu, a po przejrzeniu sporej ilości ofert nie trafiłem na nic godnego uwagi :(

Szczerze to Carisma podoba mi się i większość modeli posiada to czego wymagam od samochodu.
Carismy jakie udało mi się wyselekcjonować:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jeśli chodzi o 406:
outoftouch
Nowicjusz

14 Maj 2013, 12:58

Witam.
Po selekcji ofert wg Waszych i innych opinii wybrałem następujące modele. Jako, że nie znam się wystarczająco dobrze na tych samochodach za pomoc w wyborze z poniższej listy byłbym niezmiernie wdzięczny! :)
Mondeo:
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
Vectra:
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
Carisma:
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
outoftouch
Nowicjusz

14 Maj 2013, 17:38

Nubira II, Vectra B, Ewentualnie Mondeo MKII lub z lekka powiewająca luksusem (elektryka, skóra, klimatronik itd) Leganza.

Ogłoszenia z Twojego pierwszego posta to tak pokrótce :
Volva obydwa od handlarzyka, w tej cenie to szukaj raczej czegoś od krajowych sprzedawców. Mniejsza szansa trafienia trupa.
Alfa - pomijając że 1.8 TS to przód pasuje do siebie jak garbaty do ściany, zwłaszcza od strony pasażera.
Galant też od handlarzyka, w dodatku śweci się jak psu (...).
Poza tym Galant ma dość drogie części. Niemniej jednak nieźle się prezentuje.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Rok produkcji: 1997

14 Maj 2013, 20:20

Dziękuję wszystkim za cenne wskazówki i informacje!
W końcu zdecydowałem się na Vectre B. Znalazłem wg mnie 3 w miare ciekawe oferty, które znajdują się niedaleko mnie:

Myślicie, że któreś z tych były by godne rozpatrzenia? Czy polecacie coś innego? Przeglądałem również oferty na mobile lecz większość samochodów znajduję się koło Frankfurtu wiec kawałek jest.
outoftouch
Nowicjusz

15 Maj 2013, 06:14

1.Cena podejrzanie niska,wogóle za 4000zł kupić dobrą Vectre graniczy z cudem.
2.Też mi sie za tania wydaje jak na ten rocznik.
3.No ta może być,nawet żle nie wygląda.

Ode mnie takie auta:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Maj 2013, 15:17

Witam.
Dziękuje wszystkim za rady.
Wczoraj dokonałem zakupu i wybrałem - Opel Vectra B, 1997 rok, 2.0 silnik, 136 KM, 145k przebiegu. Auto wizualnie w bardzo dobrym stanie, mało jest miejsc do poprawek. Silnik chodzi cicho i nie gubi obrotów. Cena wyjdzie 5,5k. Uważam, ze to był dobry zakup.
Pozdrawiam! :)
outoftouch
Nowicjusz