REKLAMA
Witam forumowiczów! Chciałbym poradzić się Was, jaki samochód będzie dla mnie odpowiedni, za kwotę 5 000-6 000zł. Mam oczywiście swoje wymagania, które jednak myślę, że nie są zbytnio wygórowane. Silnik benzynowy, diesel, albo gaz, to bez znaczenia, ważne, żeby był ekonomiczny, ale z drugiej strony zrywny (ok 100KM lub więcej). Chciałbym, żeby to był samochód, o którym mówi się, że jest niezawodny, nie psuje się i ogólnie, do którego nie trzeba dokładać wiele kasy. Najlepiej coś niemieckiego lub japońskiego. Nie interesują mnie wynalazki typu Fiat, Daewoo, KIA itp. Niestety VW Golf 3 też odpada, to auto zbyt popularne, nie chcę mieć czegoś, co ma co trzeci przeciętny Kowalski. Z wyposażenia dodatkowego wystarczy mi wspomaganie kierownicy, ABS, może być też jakaś poduszka powietrzna i klima. Mogę wydać do 6 000zł, co nie znaczy, że to nie może być auto za 3 000, czy 4 000zł. Podana cena dotyczy oczywiście auta sprawnego, nieuszkodzonego. Znajdzie się coś dla mnie?
Wymienię jeszcze raz w słupku te najważniejsze informacje:
* zrywny, ekonomiczny silnik,
* niezawodny/mało psujący się,
* sprawdzona marka,
* wspomaganie kierownicy, ABS, ew. poduszki powietrzne, klimatyzacja,
* cena do 6 000zł,
Myślę, że podałem wszystkie potrzebne informacje. Gdyby czegoś brakowało to proszę pytać w komentarzach.