Samochód do 5 tysięcy dla młodego

11 Wrz 2014, 08:35

Ok, ale ja szukam samochodu do 5 tyś. 6 nie mam, musiałbym na niego jeszcze pracować. Samochód jest zadbany jakby się coś spieprzyło to by mi naprawił. Lupo bardziej mi się w środku podoba niż z zewnątrz - takie kompaktowe autko mniejsze od golfa się wydaje. Jadę najpierw zobaczę te oferty w mojej okolicy a jak nic nie znajdę dla siebie to rozważę kupno lupo na raty.
Z tych linków co podałem wcześniej ciekawi mnie czy są w porządku (z wyglądu):

- mazda 323
- bmw e36
- seat cordoba

Te bym jechał oglądać w sobote/niedziele.
Kakarot
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 01 2014
Auto: Nissan Almera

11 Wrz 2014, 14:52

Kakarot napisał(a):takie kompaktowe autko mniejsze od golfa się wydaje
Kompaktowy to jest Golf, Lupo to jest mikrus. Ta sama klasa co Maluch.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

12 Wrz 2014, 20:38

d..a blada :(
Seat cordoba i mazda po które miałem jutro jechać, już sprzedane. :angry: Muszę szybko znaleźć coś innego do zobaczenia bo jutro godz 9 jadę. Z drugiej strony nie ma co się jarać i na szybko kupować...także wątpię, że uda mi się teraz coś znaleźć ale szukam. Pomożecie ?
Kakarot
Nowicjusz

12 Wrz 2014, 21:37

[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - to pewnie nie jedzie

Teraz otomoto:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Więcej nic nie widzę chyba trzeba jeszcze poczekać. Trochę szkoda bo kasa dosłownie leży u mnie na biurku.
Kakarot
Nowicjusz

12 Wrz 2014, 21:55

1.Ładna
2.Dostała w przód i w bok
3.Przód składany, nie podobają mi się felgi, mogą być problemy z policją.
4.Ta nawet nawet
5.Nie było chyba takiego silnika, odpicowany na handel
6.Ten też bardzo ładny, jak Vectra
7.Kiepskie zdjęcia ale nadkola widać że robione więc trzeba zobaczyć jak to zrobili.
-------------------------------
1.Ten wydech :lol: Poza tym może być
2.Za tyle bym odpuścił
3.Ta również bardzo ładna
4.Te zdjęcia takie kiepskie, przód mógł być składany ale wygląda dobrze.

Na Twoim miejscu obejrzałbym w pierwszej kolejności Vectre, Astre F sedan i tego niebieskiego Golfa
Koniu
Forumowicz VIP

12 Wrz 2014, 22:53

Koniu napisał(a):Na Twoim miejscu obejrzałbym w pierwszej kolejności Vectre, Astre F sedan i tego niebieskiego Golfa

I E36 :).

Jak masz blisko to skacz, na fotkach buda wygląda nie najgorzej.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

13 Wrz 2014, 13:29

astra, vectra i golf są tak rozpieprzone po mapie, że nic nie po drodze. Zwoleń mam blisko i to BMW ale opłaca się jechać 1 samochód oglądać ? Ma już ponad 1000 wyświetleń i nikt nie wziął?
Kakarot
Nowicjusz

13 Wrz 2014, 14:11

Kakarot napisał(a):astra, vectra i golf są tak rozpieprzone po mapie, że nic nie po drodze.

To nie wiem po kiego wrzucasz te auta, takich aut szuka się w okolicy :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

13 Wrz 2014, 14:25

Zaznaczyłem filtr do +50 km i szukałem (na szybko). Lipton bo wydaje mi się, że ten cordoba jak i mazda to było coś wartego kupna, w dodatku blisko mnie...takie okazje się często nie zdarzają.
Kakarot
Nowicjusz

13 Wrz 2014, 14:42

To jedź obejrzeć tą Astre najpierw, potem Vectre a na końcu Golfa. Oczywiście jeśli BMW okaże się parchem :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

13 Wrz 2014, 23:22

Najbardziej ciekawi mnie to BMW szczerze mówiąc. Blisko mnie 16km mam. Cena 3500 to mi się wydaje że mało jak na BMW, nie wiem czy to dobry zakup będzie. Zawieszenie może być ok, blacha, podłoga też a części mogą być zajechane i okaże się ta beta skarbonką a części nie są podobno takie tanie do nich. Ja się nie znam, mam nadzieję że ten mechanik się zna na tyle, że te wady (ukryte) wyłapie.
Kakarot
Nowicjusz

14 Wrz 2014, 02:11

Kakarot napisał(a):Najbardziej ciekawi mnie to BMW szczerze mówiąc. Blisko mnie 16km mam. Cena 3500 to mi się wydaje że mało jak na BMW, nie wiem czy to dobry zakup będzie. Zawieszenie może być ok, blacha, podłoga też a części mogą być zajechane i okaże się ta beta skarbonką a części nie są podobno takie tanie do nich. Ja się nie znam, mam nadzieję że ten mechanik się zna na tyle, że te wady (ukryte) wyłapie.

Ciężko powiedzieć czy to dużo czy mało... Generalnie rynek E36 jest o tyle dziwny że czasem ktoś wystawi 316i compact za 1500 zł, a ktoś 3 aukcję niżej wystawi identyczną (i w tym samym stanie) za 4500 zł.

Historia do tematu :mrgreen:.

Mój znajomy za moją namową zrobił rok temu test sprzedając czerwoną e36 1.8 sedan + sekwencyjne LPG -> W pierwszej aukcji wystawił ją za 1500 zł do negocjacji, zrobił mało zdjęć, brudnego samochodu, słabym aparatem, zasłonił tablice w paint'cie i napisał że samochód ma padniętą pompę paliwa ale poza tym jest super. W drugiej aukcji wystawił ją za 4500 zrobił dużo zdjęć, dobrym aparatem, umył samochód, nie zasłaniał tablic i napisał że samochód ma padniętą pompę paliwa ale poza tym jest super. Wrzucił dwa różne numery telefonu (do tej tańszej kupiliśmy kartę sim i wsadziliśmy do starej nokii).

Oczywiście nie sprzedałby jej za miej niż 3k ale to był test. Poszła po 2 tygodniach za 4200 po targach, było dwóch poważnie zainteresowanych i z 7 telefonów.

Aukcja za 1500 zł (ten sam samochód) -> Zadzwonił w tym czasie tylko jeden gość z tekstem: Dam 800 i jestem po nią jutro :lol:!

Opisy zawierały dokładnie to samo tylko były inaczej napisane. Generalnie do opisu tej tańszej wrzuciliśmy sporo błędów ortograficznych i "prostej mowy". Do opisu droższej wrzuciliśmy ładny język i teksty typu -> lakier pięknie prezentuje się w słońcu :lol:.

Polecam zrobić sobie taki test przy sprzedaży samochodu :ok:... Naprawdę warto, ułatwia to zrozumienie jak działają TAKIE rynki.

Czy jest to dużo czy mało??? Ciężko powiedzieć. Jak na E36 1.6 compact... Jest to raczej normalna cena (nie jest specjalnie niska).

Na zdjęciach wygląda nie najgorzej. Rzadko to mówię... Ale stanu mechanicznego i korozji np. podłogi Ci tak nie ocenię. Bardzo dobrze że jedziesz z mechanikiem :ok:. Nie bierz jej za wszelką cenę (oczywiste) ale też nie przestrasz się głupot typu "puka sworzeń i tarcze do wymiany" bo nie jest to też nowy samochód.

Vermin
Stały forumowicz

14 Wrz 2014, 14:35

BMW sprzedane :) Ja to mam farta.
Czekam jeszcze tydzień - dwa. Nie ma co się palić może coś lepszego wpadnie ale tym razem jadę od razu nie ma co czekać do weekendu. Wolne w pracy biorę, bo widzę że samochody idą teraz jak ciepłe bułeczki.

Kolejne BMW z Zwolenia - tym razem nie E36 a 316. Wygląda ładnie tylko te fotele w środku nie za bardzo.

Kakarot
Nowicjusz

14 Wrz 2014, 16:04

Kakarot napisał(a):BMW sprzedane :) Ja to mam farta.
Czekam jeszcze tydzień - dwa. Nie ma co się palić może coś lepszego wpadnie ale tym razem jadę od razu nie ma co czekać do weekendu. Wolne w pracy biorę, bo widzę że samochody idą teraz jak ciepłe bułeczki.

Idą tak bo znajdujesz nie złe oferty... To BMW nie wyglądało wcale źle... Uwierz mi... Ja bardzo rzadko na tym forum piszę, że to E36 (wrzucone przez autora tematu) nie wygląda źle.

Vermin
Stały forumowicz

14 Wrz 2014, 16:40

Kakarot napisał(a):Kolejne BMW z Zwolenia - tym razem nie E36 a 316. Wygląda ładnie tylko te fotele w środku nie za bardzo.

[link do oferty na Olx wygasł] ... 2d0067dfe0

Jakoś mi nie wygląda za ładnie. Zalatuje mi młodym gniewnym.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010