Samochód do 5 tysięcy złotych?

26 Maj 2013, 21:20

Witam. Szukam samochodu do 5 tysięcy złotych, zależy mi aby auto było mało awaryjne i też żeby za dużo nie paliło. Co myślicie o tych samochodach?
Honda Civic V
Opel Tigra A
Opel Astra F hatchback
Bmw E36
Bmw E30
Volkswagen Golf 3

Albo możecie polecić jakieś inne? Bym był wdzięczny dzięki :)
main122
Nowicjusz

Prawo jazdy: 31 01 2013
Auto: Nie mam

26 Maj 2013, 23:52

main122 napisał(a):Honda Civic V
Opel Tigra A
Opel Astra F hatchback
Bmw E36
Bmw E30
Volkswagen Golf 3

Na czym Ci zależy dokładniej??? Bo to nie są typowe samochody... Może Ford Sierra??? Co myślisz???

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

27 Maj 2013, 00:01

Fordy to raczej odpadają :P
main122
Nowicjusz

27 Maj 2013, 00:03

Zależy mi na tym żeby samochód był niezawodny, żeby się nie psuł często i tez żeby dużo nie palił. Chodzi też o to żeby jakoś fajnie wyglądał tez chodzi i o moc silnika, lubię szybkie auta :D
main122
Nowicjusz

27 Maj 2013, 00:24

main122 napisał(a):Zależy mi na tym żeby samochód był niezawodny, żeby się nie psuł często i tez żeby dużo nie palił. Chodzi też o to żeby jakoś fajnie wyglądał tez chodzi i o moc silnika, lubię szybkie auta :D

To dam Ci zadanie.... :wink:

Otwórz google i z podanych aut poszukaj takie które ma pod maską elementy odpowiadające za przyjemność jazdy oczywiście trzymając sie budżetu 5k a co za tym idzie rocznika.
Później jak wytypujesz auto i silnik zwróć uwagę na masę i napęd to też spowalnia i dodaje spalania. Później sprawdź bezawaryjność bo to też jest istotne.
Proponuje Ci obejrzeć pod maską auta w/g klucza JDM reszta świata czyli np: hanka Civic, tojka celina/paseo/corollka albo nysa almera i potem porównaj do benzynowych fordów/wieśwagenów z tamtych lat.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

27 Maj 2013, 00:28

main122 napisał(a):Fordy to raczej odpadają :P

A dlaczego w sumie??? Fajne samochody... Często, gęsto nie doceniane i obwinięte paroma mitami.

main122 napisał(a):Zależy mi na tym żeby samochód był niezawodny, żeby się nie psuł często i tez żeby dużo nie palił. Chodzi też o to żeby jakoś fajnie wyglądał tez chodzi i o moc silnika, lubię szybkie auta :D
main122 napisał(a):
Honda Civic V
Opel Tigra A
Opel Astra F hatchback
Bmw E36
Bmw E30
Volkswagen Golf 3

Jak lubisz szybkie samochody... To najpierw zastanów się jaki chcesz napęd. A Twoich wymagań pasuje jak najbardziej E30. Które mogę Ci z czystym sercem polecić. Bez żadnych wątpliwości.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota GT86 British Green Limited
    Edycja specjalna Toyoty GT86 to kolejny dowód, że w świecie motoryzacji wszystko wygląda lepiej w kolorze British Racing Green. British Racing Green to klasyka motorsportu – kolor, dzięki któremu przez ...
    Co zrobić po dachowaniu auta?
    W ramach kolejnego materiału z cyklu Piątek ze Szkołą Auto, instruktorzy doradzają, jak zachować się podczas dachowania samochodu. Radosław Jaskulski, instruktor Szkoły Auto SKODA mówi: "Przygotowując się do drogi ...