Samochód do 50 000zł

27 Mar 2011, 15:26

Witam,

szukam samochodu do kwoty 50 000 (brutto).
Klasa "biznes" mam na myśli ogólny image zewnętrzny.
Jeśli chodzi o wygląd to coś w stylu hondy Accord:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Czarny metalik, 4 drzwiowy.

Honda mi się podoba i jest jak na razie jedynym typem (ceny od 30k), ale może warto na coś jeszcze zwrócić uwagę.

Wymagania:
- tempomat
- mile widziany komputer
- ekonomiczny (może być kosztem mocy)
- przestronne (dla wysokiej osoby)

To byłoby by moje pierwsze auto, fajnie jakbym miał z nim dobre wspomnienia czyli niezawodność.
ebizo
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

27 Mar 2011, 17:28

Honda Accord to jest raczej klasa średnia.. biznes w tych pieniądzach zdecydowanie audi a8
Pawelcode
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

27 Mar 2011, 18:02

Pawelcode napisał(a):Honda Accord to jest raczej klasa średnia.. biznes w tych pieniądzach zdecydowanie audi a8

Faktycznie biznes to złe sformułowanie ale chodziło mi głównie aby to był Sadan/Limuzyna i jakiś sensowy image.
A8 świetne auto i wyposażenie ale cena zbyt wysoka jak na razie ;)
ebizo
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

27 Mar 2011, 19:21

no to accord, albo mazda 6 poprzedniej generacji z koncowki produkcji(2008). moze alfa 159?
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

28 Mar 2011, 18:51

Volvo S60, choc na tylniej kanapie moze być ciasno.
[link do oferty na Allegro wygasł]
Audi A4 w S-Line
Niezła propozycją wydaje się też e60 z pierwszych lat produkcji, ale tutaj najlepiej jakby się wypowiedział Jigsaw. Może być cięzko ze zdrową sztuką w tych pieniądzach.
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza

28 Mar 2011, 21:56

S 60 jest poprostu nudny jak dla mnie ale sprawdzona jednostka. A4 bardzo dobre auto, ale wtej cenie możesz mieć E60! to ja bym się nawet nie zastanawiał, oczywiście jeżeli byłby czysty...
M PoweR... BMW!!!
M5
Początkujący

Miejscowość: Police

28 Mar 2011, 22:36

Proponowałbym jak poprzednicy - Audi A4 jeśli nie chcesz się wyróżniać z tłumu. Jeśli chcesz być oryginalny to wybierz Hondę Accord :)
Ostatnio edytowany przez atis700, 29 Mar 2011, 08:15, edytowano w sumie 1 raz
atis700

28 Mar 2011, 22:58

Ja brał bym Bmw
pperzok
Nowicjusz

Miejscowość: Opolskie

29 Mar 2011, 12:45

Polecam Ci Volvo, a szczególnie model XC70. Za takie pieniądze, sądzę, że znajdziesz coś fajnego z dobrym silnikiem. Osobiście mam XC70 i jestem bardzo zadowolony.
Posiada 4x4,automat,tempomat,komputer,pełnoooo systemów bezpieczeństwa [np. DSTC, kontrola trakcji, tryb winter zapobiegajacy poslizgom jak sa trudne warunki, itd.], powyżej 10 poduszek powietrznych. Ja mam model z silnikiem 2.5 i 185km wprowadzony pod koniec 2005r. Przyspieszenie do setki poniżej 9,5 sekundy, 210 km/h (z górki 215 ;D). Z tatą na trasie jadąc spokojnie, ok. 100km/h spaliliśmy 7 litrów oleju. W środku skóra i pełno miejsca, nawet dla prawie 2 metrowego pasażera. W porównaniu do V70 ten model bardzo ładnie się prezentuje, dzięki zwiększonemu prześwitowi i czarnym zderzakom. Jak nie lubisz kombi to proponuje model S60. V70 i XC70 są na bazie S60.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] <--- niestety sprowadzany, lepiej zebys sam poszukał na otomoto.
Kuguar
Nowicjusz

Miejscowość: Okolice Warszawy.

30 Mar 2011, 16:32

Ja bym na Twoim miejscu wybrał Mondeo - przyjemne, sensowne autko z porządnym silnikiem. Fajnego kilkulatka w rozsądnej cenie można trafić tutaj http://uzywanejaknowe.pl/. To jest autoryzowany komis przy salonie Forda, więc wiadomo, że żadnego wałka nie zrobią i nie wcisną komuś szrota, bo im zwyczajnie szkoda będzie reputacji. A do tego jeszcze warto zostać ich fanem na Facebook, bo wrzucają tam oferty tylko dla Facebookowiczów, które są średnio o parę tysięcy tańsze.

[ Dodano: 30 Marzec 2011, 16:39 ]
I taka dygresja jeszcze dla fanów samochodów sprowadzanych z zagranicy. Wszystkie, ale to absolutnie wszystkie samochody sprowadzane przez handlarzy z zagranicy są mniej lub bardziej walone i robione w Polsce, bo inaczej im by się to zwyczajnie nie opłacało. A im bardziej walnięte auto tym więcej można na nim zarobić. Czy naprawdę warto zapłacić kilka tysięcy mniej za samochód składany z trzech innych, w którym nie wiadomo co działa, a co nie? Fajnie by było jednak mieć pewność, że w razie czego (odpukać) poduszka powietrzna jednak zadziała, prawda?
Autko! Autko! Autko!
mariano99
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

30 Mar 2011, 16:55

Ja nie mogę każdy proponuje auto jakim jeździ..
M PoweR... BMW!!!
M5
Początkujący

Miejscowość: Police