Samochód do 50 tys zł (benzyna)

18 Paź 2015, 16:31

Witam
Po przeczytaniu kilkuset postów dużo zmieniło się w moim spojrzeniu jaki samochód kupić. Już wiem że potrzebuje benzyny :yes: Bardzo przydały się wasze opinie . :ok:

Konkretnie:
- przebiegi jakie pokonuje rocznie to ok 15 tys km z tego krótkie odcinki stanowią 70% .

-Moje typy to C5 ,Focus mk3, Hyundai i40 , Toyota avensis, Kia ceed II Sedan czy kombi nie ma dla mnie większego znaczenia.

-Budżet to max 50 tys zl

-Mieszkam w Tarnowie woj małopolskie
Bardzo proszę o konretne propozycje najlepiej z najbliższych mi województw tj małopolskie, podkarpackie, śląskie , świętokrzyskie

Dziękuje za poświęcony czas.
mateus33
Nowicjusz

Auto: rower

18 Paź 2015, 16:59

Pytanie jakiej wielkości auto Ci potrzebne. Z kompaktów Focus i Cee'd wystarczą jak nie potrzeba Ci dużej limuzyny klasy średniej. Zerknij na Hyundaia i30, bo ma prosty silnik 1,6/120KM, którego nie było w Cee'dzie. Focus najlepiej będzie się prowadził.

Citroen C5 to bardzo komfortowe auto z hydropneumatycznym zawieszeniem. Prosty silnik 2,0 benzyna i na takiej wersji bym się skupił.
Hyundai i40 też udane i dobrze wykończone auto. Prawie największe wuto klasy średniej jeśli chodzi o ilośc miejsca w środku (po Skodzie Superb). Niestety tylko silniki benzynowe z wtryskiem bezpośrednim (GDi) jednak jak nie planujesz gazu to nie są złe (nie ma takich problemów jak z braniem oleju w FSI VW czy wtryskiwaczami BMW)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

18 Paź 2015, 17:26

Obiektywnie patrząc na potrzeby to duży samochód nie jest mi niezbędny. Jednak kompakty mile widziane w kombi. Wymieniłem te samochody żeby łatwiej było znaleźć coś konkretnego, tak naprawdę ciężko o te samochody w benzynowym silniku . Najbardziej podoba mi się C5 kombi ale dosłownie widzę kilka samochodów z silnikiem 2.0 benzyna z ''moich okolic" nie wiem czy wart jest uwagi chodź jeden z nich.
mateus33
Nowicjusz

19 Paź 2015, 09:23

mateus33 napisał(a):Jednak kompakty mile widziane w kombi. ... Najbardziej podoba mi się C5 kombi ale dosłownie widzę kilka samochodów z silnikiem 2.0 benzyna

C5 to nie kompakt to klasa wyżej ( sprawdź wymiary choćby ) i jeździ się nim zdecydowanie dobrze. Niestety tak jak mówisz benzyny jest mało - im młodszy rocznik tym mniej silnika 2.0 a dodatkowo nie jest tak różowo kupić pewny egzemplarz - dobry będzie sporo kosztował i najlepiej poszukać u źródła ( zachód ) niż w pierwszym lepszym komisie ale w porównaniu do kompakta warto.
zarowka
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 08 1993
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: J200
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2012

19 Paź 2015, 09:36

[link do oferty na Olx wygasł]
roziom3388
Początkujący

Zdjęcia: 39
Auto: Honda Prelude
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

25 Paź 2015, 08:56

Myślicie że wybór Toyoty Avensis III z benzynowym silnikiem 1.8 to dobry wybór? Czy może szukać czegoś innego?

Dojazd do pracy to tylko 6 km diesel odpada. Turbina w benzynie chyba tez nie lubi takich krótkich odcinków. Pomijając fakt ze chyba żadnemu silnikowi to nie służy
mateus33
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes-Benz S Coupe
    Jeszcze kilka lat temu klasa S w wersji coupe nazywana była modelem CL. Mercedes zmienia jednak nomenklaturę i jednocześnie stara się odświeżyć gamę. O stylizacji niemieckiego sportowca można mówić raczej pozytywnie. ...

25 Paź 2015, 09:30

mateus33 napisał(a):-Budżet to max 50 tys zl

W takim budżecie to śmiało możesz się rozglądać za nowym autem z wyprzedaży rocznika. Ja w zeszłym roku miałem podobne założenia, a wybierałem między lancerem, a fluence. Lancery ostatnio trochę podrożały, ale za to Fluence staniały. Jak jeszcze trochę poczekasz to na pewno uda Ci się dostać coś w tym budżecie.
Ale o kombi to będzie trudno.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do autocentrum.pl wygasł]
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV

28 Paź 2015, 09:45

Twoje propozycje jakoś nie bardzo mi się podobają szczerze mówiąc. O nowym nie myślałem. Nawet kompakty które mnie interesują kosztują w granicach 70k licząc na rabat nawet 10 k to i tak za dużo.

Co myślicie o tej C5 [link do oferty na Allegro wygasł]
mateus33
Nowicjusz

28 Paź 2015, 16:34

nawet najtansze na mobile.de sa drozsze od tego :D
Popros o VIN posmiejemy sie :lol:
Jak kupic auto z Niemiec -->PRIV
kalik
Aktywny

Prawo jazdy: 3- 0- 0
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mondeo IV Turnier
Silnik: 2.0TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

04 Lis 2015, 17:27

Dzwoniłem dwa razy miałem dostać SMS ale do tej pory... Wiec niezły przekręt.
Znalazłem inny samochód Toyota Avensis z podanym nr VIN SB1EG76L10E061716 gdzie najlepiej sprawdzić? W moim mieście nie udziela mi informacji w serwisie.
mateus33
Nowicjusz

04 Lis 2015, 22:15

w tej cenie możesz dostąc nowego np I20 ale to już chyba dla Ciebie za małe
DariuszL
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 04 2006
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Ford