REKLAMA
Siema. Zdałem niedawno prawko i poszukuję czegoś na start. Mam w portfelu około 5000zł na mój osobisty papamobile... aczkolwiek z zakupem takowego pojazdu są związane moje zachcianki ;p A że na motoryzacji nie znam się wcale, dlatego też proszę o poradę specjalistów
Na pewno chcę, żeby auto było 2/3 drzwiowe, miało wspomaganie kierownicy i jakieś w miarę dobre wyposażenie (elektryczne szyby, lusterka etc.)... no i oczywiście silnik w konfiguracji ponad 1.6 nie przejdzie, bo nie będzie mnie stać na zalewanie smoka ;/ Chciałbym, żeby części były w miarę tanie, a auto było możliwie bezawaryjne. Marzenia ściętej głowy, prawda? :]
Zamierzam nim jeździć do szkoły 4-5 krzyżówek na mieście i czasami gdzieś ze znajomymi wyskoczyć. Z moich wyliczeń wynika, że to będzie do 250km miesięcznie.
Ważny jest dla mnie wygląd zewnętrzny. Nieludzko podoba mi się Fiat Coupe, ale poniżej 1.8 nie schodzi. MAZDA MX3 też ujdzie.Cała reszta wydaje mi się być niezmiesko "ciotowata" albo zbyt "prostacka". Nie chcę się "lansować", ale zwyczajnie mieć poczucie, że prowadzę coś, co mi się podoba