REKLAMA
Witam wszystkich.
Z góry przepraszam, bo zapewne podobny temat pojawił się już na forum miliard razy, ale nigdzie nie potrafiłem znaleźć satysfakcjonującej porady.
Aktualnie posiadam stare dobre Tico, które dobrze mi służyło jako pierwsze auto, jednak czas na coś odrobine lepszego
Mieszkam i pracuję we Wrocławiu, więc szukam głównie auta miejskiego na dojazdy do pracy do 5000 zł z LPG (instalacje mogę zainstalować z czasem jak wypłata na to pozwoli ).
Miesięcznie dojazdy do pracy w sumie ok. 400km (bez stania w korkach).
Raz lub dwa razy w miesiącu odwiedziny rodziny (500km).
Można powiedzieć, że miesięcznie ok 900km.
Stawiam na oszczędność (chociaż przycisnąć czasem lubie ) w jeździe, więc nie potrzebuje niczego 'sportowego'.
Myślę, że:
Silnik: 1.1/1.2 - 1.6 benzyna (bardzo dobry pod LPG i mało awaryjny),
Moc: min. 75KM (60KM to totalne minimum jeśli coś polecacie),
Rocznik: coś już powyżej 2000/2001 (jeśli ma to duże znaczenie),
Furtki: mogą być 3, chociaż 5 byłoby świetne,
Wyposażenie: tutaj już musi być Klimatyzacja i Wspomaganie kierownicy (to już dla kobiety). Stawiam też bazpieczeństwo wieć poduszki kierowcy i pasażera też byłyby mile widziane jeśli da radę.
Niestety nie jestem bardzo obeznany w tematach samochodowych i wiele staram się szukać na własną rękę, ale Wasze doświadczenie będzie tutaj nieocenione !
Myślałem coś na Renault Clio, Opel Corsa, Citroen Saxo, Polo, Twingo, może Golf IV. Jednak byłyby to moje pierwsze obserwacje i szukanie nie co po omacku.
Jeśli o czymś zapomniałem to pytajcie.
Z góry dzięki !