Samochód do 5k TDI Małopolska

29 Sie 2014, 07:56

Tak może jeszcze wrócę do diesla z taką ciekawostką że przy -10 C' tdi potrzebuje jakieś 20km do uzyskania właściwej temperatury...więc niskie spalanie będzie teorią.

Barol
-ku :D Jak ktoś chce oszczędne auto to czemu proponujesz skansen ze spalaniem T34 z czterech pancernych :D polo 1,4 8V ...miałem okazję takim jeździć dosyć sporo czasu i jest lipa.
Tym bardziej że jedziecie np: na golfa4 1,4 16V a to polo mocno mu nie ustępuje a nawet przy szybszej jeździe przewyższa.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

29 Sie 2014, 17:45

Ale ma gaz.. no tak zapomniałem Astra,Polo to lipa ale japońce najlepsze..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Sie 2014, 11:25

czyli byłem w błędzie i mitach. No tak: Disel się nadaję na długie trasy i duży przebieg roczny, a bezynka tak jak ja planuję szkoła, miasto itd.
Panmijagi
Nowicjusz

Auto: Brak

30 Sie 2014, 13:06

Barol napisał(a): no tak zapomniałem Astra,Polo to lipa ale japońce najlepsze..

polo 6n 1,4 8V w porównaniu do japońców z tamtych lat np: starletki albo micry 1,3 jest beznadziejny bo nie pełni podstawowej funkcji małego auta czyli nie jest oszczędny więc chyba jest różnica mieć auto szybkie palące 6l i wolne palące 8l...

Barol napisał(a):Ale ma gaz.

Nie jesteś konsekwentny w tym co mówisz a mówisz o wszystkich markach chociaż w większości w nich nie siedziałeś tylko że w pewnych przypadkach warto użyć kalkulatora więc jeżeli starlet
spali przy spokojnej jeździe około 6l pb to wyjdzie około 31zł a polo spali minimum 10l-11l lpg więc wychodzi 27-28zł dodasz do tego rozruch na paliwie i ile masz oszczędności na proponowaniu kiepskich aut... :?:
Co dla Ciebie jest bardziej logiczne :mrgreen:

Coś piszesz o Asterce 1,4 8v więc użyj wujka google (już raz Ci o tym pisałem) i zobacz czemu to auto nie skręca, nie hamuje i jak przyśpiesza.

I właśnie po takich "wariatach" technologicznych bidni ludzie szukają diesli no bo jak 1,4 w polo pali 8l to uratować mnie może tylko diesel a ja wolę znaleźć auto benzynowe palące tyle co wysłużony diesel.
szybki
Moderator - Tuning

30 Sie 2014, 13:09

Ale nie każdy chce Starleta.. Przekonałem się o tym ostatnio w jednym temacie. Mimo że był nawet z klimą i LPG
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

30 Sie 2014, 13:21

Koniu napisał(a):Ale nie każdy chce Starleta..

No ale masz inne marki JP a jeżeli komuś nie podchodzą to ok. trzeba szukać dalej w mniej oszczędnych autach.

Więc chyba będzie logiczne zaczynanie od czegoś oszczędnego i przechodzenie do nie oszczędnego o ile początkowe propozycje nie będą odpowiadać.

I dodam Koniu że sam gardzisz golfem4 1,4/1,6 a takie polo wiecej pali od tego golfa więc chyba to średnio dobra propozycja :wink:

Więc albo Panowie burzycie mity starając się dobrze doradzić albo dalej ciągniecie te polskie przyzwyczajenia do wieśwagena. :ok:
szybki
Moderator - Tuning

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niebezpieczny miesiąc na drogach - październik
    Jesienią dostosowanie techniki prowadzenia samochodu do zmiennych i często trudnych warunków ma szczególne znaczenie. W ostatnich latach to właśnie w październiku w wypadkach drogowych w Polsce zginęło najwięcej ...

30 Sie 2014, 13:35

Nie jechałem nigdy Polo 1.4 więc nie wiem ile pali ale Golf 1.4/1.6 to porażka. :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

30 Sie 2014, 15:13

Koniu wklejam linka i tak szczerze się zastanów czy zakup polo 6n jest opłacalny
http://www.toyota.pewneauto.pl/oferta/s ... rettyPhoto
szybki
Moderator - Tuning

30 Sie 2014, 15:15

Mówie o wszystkich markach? Jakbyś często tutaj był to byś wiedział że tak nie jest.
Nie siedziałem? Prosty przykład,miałem do czynienia z dwoma VW Polo (pierwszy to 1.0 mojej byłej kobiety,drugi koleżanki z którą jeżdziliśmy do szkoły wersja Harlekin 1.4 75KM),1.0 przyznam szczerze kiepski ale 1.4 żle sie nie jeżdziło,spalało około 9l po mieście więc to jest dużo? Jak dla mnie nie..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Sie 2014, 15:18

szybki napisał(a):Koniu wklejam linka i tak szczerze się zastanów czy zakup polo 6n jest opłacalny
Mając do wyboru Polo albo Corolle to nawet bym się nie zastanawiał. tymbardziej że sprzedawcą jest salon Toyoty. Do poprawy tylko ten bok ale na początku można z tym jeździć.
Koniu
Forumowicz VIP

30 Sie 2014, 15:33

Barol napisał(a): ale 1.4 żle sie nie jeżdziło,spalało około 9l po mieście więc to jest dużo? Jak dla mnie nie..

Espeszeli for ju :D co do tego czy w polo 1,4 16V 9l pb to dużo :) (już wklejałem)

Opis:

Zdjęcie kompa auta JDM turbo 1t masy które ma obecnie 230Km i 300Nm... podczas normalnej jazdy w mieście a jak będzie nie normalnie :mrgreen: to dojdzie do 10l pb...

Szkoda że pewnych tematów trzeba doświadczyć na własnej skórze żeby uwierzyć. :twisted:
szybki
Moderator - Tuning

30 Sie 2014, 15:50

U mnie Astra pali koło 8.5l bez zamulania więc Polo rzeczywiście wypada słabo :?
Koniu
Forumowicz VIP

30 Sie 2014, 16:10

Koniu napisał(a):U mnie Astra pali koło 8.5l bez zamulania więc Polo rzeczywiście wypada słabo

I w takiej astrze2 mogę zrozumieć spalanie bo masa, więcej wygody strefy zgniotu itp. ale w papierowym polo to lipka.
szybki
Moderator - Tuning

30 Sie 2014, 19:54

A co powiecie o tym? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Panmijagi
Nowicjusz

Auto: Brak

30 Sie 2014, 19:56