Samochód do 5tys. na gaz

17 Sty 2012, 18:26

Witam,
Kolega szuka samochodu i prosi mnie o pomoc w znalezieniu samochodu dla siebie. Cena ok. 5tys. na gaz. Nie ważne czy hatchback, sedan, kombi. Pojemność do 2.0. Samochód z okolic Żyrardówa(południowy- zachód od wwa) do 100km dojazdu. Znalazłem kilka propozycji i chciałbym abyście mi powiedzieli choć troche co sądzicie o nich :)
1.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2.[link do oferty na Allegro wygasł]
3.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
4.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
5.[link do oferty na Allegro wygasł]
6.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
7.[link do oferty na Allegro wygasł] sporo za budżet ale kto wie ile się wytarguje)
8.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Także liczyłbym na Wasze propozycje :)
Peugeot 307 SW 2.0 HDI 110 km + Hyundai Accent lc 1.5 16v 102 km
Amica1
Początkujący

Miejscowość: Żyrardów
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Peugeot 307 SW
Silnik: 2.0HDI 110km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

17 Sty 2012, 19:10

Może Vento albo Golf III/
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1991

17 Sty 2012, 22:21

1.Drzwi kierowcy mają inny odcień lakieru.
2.Żle nie wygląda.
3.Brak wspomagania a więc bedzie sie tym jeżdzilo jak czołgiem.
4.Wygląd ok.
5.Leganze za 5tysięcy sobie odpuść bo to nic dobrego nie wróży.
6.W Kie bym sie nie pakował,ponieważ potem jest problem z odsprzedażą.
7.Od młodego gniewnego więc lekko napewno nie miała.
8.Prawie 3000wyświetleń i jeszcze jej nikt nie kupił?Ciekawe czemu.Wogóle tylna klapa krzywo spasowana i zderzak malowany.

Ja znalazłem coś takiego:
[link do oferty na Allegro wygasł] - szkoda tylko że nie ma wspomagania.
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Sty 2012, 16:50

chyba tylko vw 3 z gazem, te silniki dobrze znoszą gaz i trochę jeszcze posłużą ;)
sigma
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: bmw e46 coupe

18 Sty 2012, 17:05

E36 z LPG za 3k zl, to nie wiem czy za flaszke ci przeglad podbija w OSKP. Tym bardziej ze z zewnatrz wyglada perfek, musi byc trup jak chodzi o reszte.(silnik, zawieszenie i itp)
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

18 Sty 2012, 17:19

No to BMW to już pewnie jest zmęczone życiem (jeśli chodzi o silnik).
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Gumball 3000 w Polsce
    Powoli, nawet bardzo powoli zbliża się Lato, a wraz z nim emocje związane wydarzeniami Elite Circle. Na dobry początek w maju, planujemy krótkie "przed Rage’owe spotkanie", a że wypada w tym samym czasie co odwiedziny ...

19 Sty 2012, 10:19

A musisz mieć ten Gaz? Kupujesz Seicento z ekonomicznym silnikiem i koszty spalania wynoszą Cię zdecydowanie mniej niż w przypadku montażu LPG. Zastanów się nad tym.
Autofocus
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 06 1998

19 Sty 2012, 16:03

Hmm Barol te samochody co podałeś... kolega dzwonił i butla gazowa jest ważna mniej więcej do każdego jeszcze rok, czyli taki samochód odpada.. Sama benzyna odpada bo taki seicento spali z 7l benzyny i tak :)

A co powiecie o takim peugeot... bardzo awaryjne są one? opłacałoby się?

i dodatkowo moglibyscie napisac cos o tych samochodach jeszczE?:)
1.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3.[link do oferty na Allegro wygasł]

Mam także kolege ktory sprzedaje Civica(japonska wersja) 6g 1.4s gaz sekwencja z 2009r 1996r, wspomaganie i to wszystko. Lekka odznaka rdzy na złączeniu miedzy błotnikiem a nadkolem prawym przednim. Zawieszenie obnizone i chciałbym za nią po koleżensku 4800zł... jak myslicie warto pomyslec nad nia?
Amica1
Początkujący

19 Sty 2012, 16:44

nikt normalny bez powodu takich progów z laminatu nie wstawia do tego czarny dach końcówka wydechu jak rynna brakuje jedynie białych lamp,kup lepiej najtańsza jeżdzącą sztuke ale seryjną szansa większa że będzie to do czegoś,kupić auto dobre z gazem to naprawde żadkość większość aut z gazem ma bardzo duże przebiegi zbliżone do dizli a do tego instalacja lpg 7czy 9 lat bardzo mała szansa że trafi się coś niesprawiającego problem może ładne będzie wyglądać ale... jak już masz chęć na auto z gazem to kup coś w 8 zaworach i do tego z lpg 2 generacji według mnie stara sekwencja to jest minus droższa w naprawach a wtryski lpg do tanich nie należą jak ktoś oleje filtr gazu to się mści z czasem a takich ludzi jest sporo wbrew pozorom
ak83
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wejherowo
Prawo jazdy: 01 04 2001
Auto: honda civic Type-r
Silnik: k20a2

19 Sty 2012, 17:15

Niektórzy wstawiają dla lepszego wyglądu i wcale nie musi być niespodzianek pod spodem ale u nas tak sie przyjeło że jak są takie progi to oo pewnie zgnite.

Najtańsza jeżdząca sztuka?Przecież to będzie skarbonka bez dna..
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

19 Sty 2012, 18:46

Ta biała 406 moim zdaniem nie wróży nic dobrego.
Pierwszy Lanos wygląda ok ale nie podoba mi sie lewy tył (klapa jakoś dziwnie uciekła na dół).
Drugi Lanos też ma jakoś maske krzywo złożoną,tylna klapa też jakaś krzywa.
Colt wygląda nieżle.

Co do Civica kumpla to warte zastanowienia bo przynajmniej będziesz wiedział co sie z autem działo itp.

Ja jeszcze znalazłem takie:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

20 Sty 2012, 10:46

Niestety Colt został sprzedany;/ a szkoda bo spodobał się mojemu koledze... Civica od kolegi odpuszci tak samo:) Ma go rok i nic w niego nie włożył- ani wymiany rozrządu, ani olejów... przejechane 240tys. km i tylko opony zimowe. Barol niestety musze fiata także odrzucić... po prostu się mu nie podoba. Lanos 1.6- z tymi silnikami są problemy i Lanos to tylko 1.5 8v:) Ta nubirka całkiem całkiem... Jednak koledze bardzo spodobał się ten Lanos z Nowego miasta, ponieważ jest tam pełna elektryka, klimatyzacja i co najważniejsze jeszcze ważna 7lat instalacja... a powiedzcie ile taki Lanos przy spokojnej jeździe tj. 2.5tys. obr. i zmiana biegu :)
Amica1
Początkujący

20 Sty 2012, 10:59

No widze że kolega coś nie w temacie jest ale poprawie :mrgreen: ja w temacie Lanosa siedze już troche czasu i praktycznie wiem wszystko na jego temat.
Co do silnika 1.6 to niewiem skąd masz takie żródło informacji ale u mnie ojciec ma takiego Lanosa od 2003r (silnik 1.6) i zero problemów,wszystko robi na bieżąco i mimo że ma już go te pare lat ale nie chce go zmieniać na nic innego bo jak sam powiedział co potem kupi a tutaj wie co ma.
Jeśli chodzi o zasilanie gazowe to owszem 1.5 8V jest najlepsze pod gaz ale 16zaworówki też go dobrze tolerują więc nie powinno być problemów.
Odnośnie spalania to ojcu to 1.6 po mieście spali z 10l,w trasie da sie zejść do tych 7l.
Barol
Awatar użytkownika

20 Sty 2012, 11:16

hmm więc w takim razie dzięki za poprawienie:D czytałem, że te 1.6 pada uszczelka pod głowicą strasznie ale kto wie... a powiedzcie jest sens patrzeć na przebieg przy takim aucie czy raczej na stan? Wiadomo, że liczniki są kręcone więc nie wiem czy zwracać uwagę na to przy szukaniu :)
Amica1
Początkujący

20 Sty 2012, 11:26

No są sporadyczne przypadki ale co za problem wymienić zaraz po kupnie?Przynajmniej spokój będzie.
Barol
Awatar użytkownika