Samochód do 6 tyś na 2/3 lata

20 Lut 2016, 19:11

PantaRh3i napisał(a):320 tyś to bardzo duży przebieg, ja wolałbym szukać czegoś koło 220 tyś.

Ale czy Ty myślisz, że auto bądź co bądź około 20 letnie z LPG do tego będzie miało około 200000 km realnego przebiegu :? Pomyśl trochę nie każdy jeździ 5 czy 10000 km rocznie ale jak dbasz to spokojnie dobije do 400000 km bo japońce są bardzo trwałe :naughty: Podam Ci przykład Polo którym jeżdżę jest bądź co bądź autem miejskim ale lata się nim w trasy czasem i ma przebieg ponad 210000 km a ma dopiero 13 lat (rocznikiem 14) :ok:
Co do Hondy to przyzwoicie wygląda Ci powiem i jak zadbana bez ukrytych wad to jest warta kupna :) Tylko to stare LPG :/
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

20 Lut 2016, 19:16

Czyli twierdzisz, że próżno szukać Civica z 99/00 roku z przebiegiem około 200 tyś bo większość będzie kręcona?
PantaRh3i
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 18 01 2000
Auto: Honda Civic, Toyota Corolla
Silnik: 1.5 VTEC-e
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

20 Lut 2016, 19:28

Wiesz ja szukam już civica dobre kilka miesięcy i zawsze coś jest nie tak, raz już miałem kupować, ale jak obejrzałem podłogę to można powiedzieć że w niektórych miejscach jej tam nie było, a był to rocznik 98r.
Co do tej civic, auto jest klubowe, koleś ma go od 2012r. i kupił go w fatalnym stanie, bo ciągle się mu coś psuło, ale wciągu 2 lat zdążył się z tym uporać, zrobił całe podwozie, ale jak widać na zdjęciach już zaczyna coś wychodzić. Też mnie martwi ten stary gaz :/
Nikic
Nowicjusz

Przebieg/rok: 4tys. km
Auto: Opel Corsa c

20 Lut 2016, 19:37

PantaRh3i napisał(a):Czyli twierdzisz, że próżno szukać Civica z 99/00 roku z przebiegiem około 200 tyś bo większość będzie kręcona?

Niestety ciężko będzie o taki z takim przebiegiem ale nie ma rzeczy niemożliwych ale dużo złomów będzie na sprzedaż. Ja powiem Ci kolego tak nie sugeruj się stanem licznika tylko stanem technicznym, gdyż nie jedno auto z przebiegiem 300 tys będzie w lepszym stanie niż to z licznikowym 200 tys. :ok:
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

20 Lut 2016, 19:41

Dzięki za poradę, szanuje :) Jak masz jeszcze jakieś a propos Civica to chętnie posłucham. Chyba, że masz jakąś inną propozycję na pułap 7 tyś zł, ale może nie będę autorowy offtopu w związku z tym zapraszam do tematu mojego autorstwa: zmiana-auta-na-inne-budzet-do-7-tys-zlociszy-vt91903.htm
PantaRh3i
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 18 01 2000
Auto: Honda Civic, Toyota Corolla
Silnik: 1.5 VTEC-e
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

20 Lut 2016, 20:01

PantaRh3i napisał(a):Chyba, że masz jakąś inną propozycję na pułap 7 tyś zł, ale może nie będę autorowy offtopu w związku z tym zapraszam do tematu mojego autorstwa

Okey zaraz się wypowiem bo sam będę już niedługo dysponował prawdopodobnie podobnym budżetem :)
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

21 Lut 2016, 13:21

Jesli ten Civic jest klubowy to warto poszukać wątku o nim na forum marki bo raczej napewno będzie założony ale mnie też martwi fakt jak ktoś wyżej napisał że auto było kupione w fatalnym stanie,sporo zostało zrobione a rdza na nowo się pojawia no i ten stary gaz..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Lut 2016, 16:26

Na razie nie mam dostępu do kompa i jestem tylko na telefonie, gdzie nie chcą mi się wszystkie zdj załadować ale z tego co się załadowało wygląda ok. Wątek jest bardzo obszerny ale przeczytałem cały, na początku kupę kasy na te auto wydał, ale później było z tego co pisze ok. Ogólnie na naprawy wydał jakieś 20k :shock: Gdyby nie te szyby na korbę i silnik z starym gazem z niemałym przebiegiem to wziąłbym wolne i już jechał po te auto.
Nikic
Nowicjusz

21 Lut 2016, 21:13

A silnik miał może robiony? Szyby zawsze można założyć elektryczne.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

21 Lut 2016, 23:14

To znaczy? Wiem, że był robiony w nim niedawno rozrząd razem z pompa wody itp. Ale poważniejszych napraw raczej nie było.
Nikic
Nowicjusz

21 Lut 2016, 23:31

Czyli standardowa wymiana :)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

22 Lut 2016, 16:15

A tak poza tym, o co się można jeszcze popytać przy aucie ze starym gazem?
Nikic
Nowicjusz

22 Lut 2016, 19:22

Spytaj co mniej więcej zrobił bo jak wywalił prawie 20k to błahostki to nie były.
Barol
Awatar użytkownika

23 Lut 2016, 01:05

Dużo kosztowała go cała blacharka, ostatnio z poważniejszych napraw to ostatnio wymienił cały most. A tak to jak mówił bardziej pierdoły, ale było ich dużo i tak mu wyszło. Możliwe, że trochę przesadziłem z wydatkami bo może liczył też paliwo :P Na dniach jadę go zobaczyć.

Trochę się naczytałem o starym gazie i boję się, że będzie zaraz do wymiana głowica i wypali zawory :/
Nikic
Nowicjusz

23 Lut 2016, 18:36

Silnika kompletnie nie ruszał? Nie mówie tutaj o rozrządzie czy wymianach filtrów i oleju.
Barol
Awatar użytkownika