Samochód do 6 tys. prosze o pomoc

28 Cze 2010, 22:44

5 ropy? Chyba w trasie 80/h.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

29 Cze 2010, 00:05

Niemożliwe,prędzej spali 6l.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Cze 2010, 00:52

Merc jak to wspaniale brzmi :mrgreen: troche za duży samochód jak dla mnie i boje się że pali troche :wink: Podobają mi się te mondziaki tylko słyszałem że strasznie blachy się sypią w tych rocznikach :neutral: Podobno często rdzewieją progi i nadkola. A i możecie mi wytłumaczyć czy w ogłoszeniu które podałem [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] napisali że jest to wersja mk2 to prawda? myślałem że to mk1 :cool:
fo13
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

29 Cze 2010, 11:43

To jest mkI,w ogłoszeniu podano mkII ponieważ data pierwszej rejestracji jest grudzień 96r a wtedy był już produkowany mondek mkII.Ale to jest napewno mkI.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

29 Cze 2010, 21:12

barol91 napisał(a):Niemożliwe,prędzej spali 6l.

Możliwe, przy prędkości ok 85-90km/h w dwie osoby przy spokojnej jeździe a nie gaz-hamulec, bo 190ka najlepiej wtedy płynie. Któryś z modów na tym forum swoim zszedł poniżej 5l ropki i to jest bardzo możliwe. Mi w okolicy 6l na trasie to pali E290 TD 129KM. Tylko ja jeżdżę spokojnie niepotrzebnie nie hamuje i nie przyspieszam, bo Mercedes nie wyścigówka, ma być wygodny i komfortowy, niezawodny, na wygłupy mam terenówkę i to mi starcza.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

29 Cze 2010, 22:44

No i masz racje.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co to znaczy być uprzejmym na drodze?
    Po pierwsze być kierowcą przewidywalnym, a nie chaotycznym i pełnym emocji. Po drugie przestrzegać przepisów ruchu drogowego. Po trzecie kierować się zasadą współpracy, ostatecznie intencją wszystkich jest bezpieczne ...