Samochód do 6 tys. prosze o pomoc

27 Cze 2010, 18:02

Witam wszystkich użytkowników forum. Chce się już trochę usamodzielnić i zakupić sobie jakieś tanie autko :cool: Mogli byście podać mi waszym zdaniem najlepsze auta w tej cenie, żeby posiadały jakiekolwiek wyposażenie oraz jakiś wygląd, żeby tolerowały dobrze gaz no i mało awaryjne. Nie wiem czy nie wymagam za dużo :mrgreen: Rozglądałem się i w oko wpadł mi peugeot 406, mazda 626 oraz rozpatrywałem także ople - vectre i omege, ale do tych dwóch ostatnich jakoś nie jestem przekonany, ze względu na blachy. Chyba każdy z Was stawał kiedyś przed wyborem pierwszego autka wiec myślę że mi pomożecie :grin:
fo13
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

27 Cze 2010, 18:12

Francusczyznę i Ople bym odpuścił. Mazda jest spoko, ale nie wiem jak przetrawi LPG... Pomyśl może o Passacie B3/B4 albo Audi B3, tudzież E30/ MB 190.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

27 Cze 2010, 18:23

Mógłbyś coś jeszcze powiedzieć o maździe, czy jest bardzo awaryjna i droga w eksploatacji? I czemu peugeota skreślasz od razu? :mrgreen:
fo13
Nowicjusz

27 Cze 2010, 18:32

Ja bym się bał kupić po prostu francuskie auto. Mazda... hmm... ten model jest udany, ale niektóre części mogą być drogie, nie zawsze dostaniesz zamiennik.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

27 Cze 2010, 19:25

ja teraz szukam juz 3 auta do 12-15 tyś.... gdybym nie patrzyl na oryginalnosc i osiągi to bez wachania bym szukał Vectry... szczerze polecam....
a co do blach... to kwestia induwidualna kazdej vectry... w jednych wychodzi a w innych nie .... za 6-7 tys spokojnie znajdziesz jakas vectre b z gazem...

peżota tez bym odpuscil za taką cene....a mazdzie tez slyszalem wiele dobrego ;]
Fiat Bravo 1,9 JTD 2000r
Opel Astra F Gsi 2,0 16v 1994r
Opel Astra F 1,6 16V 1995r
hemp
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczytno

27 Cze 2010, 20:13

406 bym sobie za te pieniądze odpuścił.Brałbym tak jak ktoś wyżej napisał Passata B4.
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
albo mój ukochany Daewoo Lanos :mrgreen:
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - tak patrze na blachy,auto nawet z mojej dzielnicy więc jest mi znajome :smile:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Premiera modelu 3008DKR MAXI
    Peugeot Sport, zespół mający na swoim koncie dwa niedawne zwycięstwa w edycjach 2016 i 2017 legendarnego Rajdu Dakar (edycja tegoroczna odbyła się w styczniu w Ameryce Południowej), przedstawia samochód, który ...

27 Cze 2010, 20:37

No ten Daewoo Lanos całkiem fajnym autkiem się wydaję :wink: Możecie jeszcze coś powiedzieć o tej maździe 626, czytałem o niej sporo dobrego ale chciałbym poznać i waszą opinie na jej temat. Może ktoś zna jakieś opnie z życia wzięte na jej temat i jak znosi gaz? Przepraszam że tak truje wam głowy z tą mazdą ale zaczyna być poważną kandydatką do zakupu :grin:
fo13
Nowicjusz

28 Cze 2010, 08:09

jesli chodzi o coś z segmentu D to ja rozglądnął bym się za fordem mondeo mk2 w dieslu, coś z rocznika np 97, mialem okazje tym przejechać, poprostu dobry stosunek cenu do jakości pod warunkiem że trafi sie na dobry egzemplarz.
lanos i astra tez niezłe opcje - idealne do gazu.
paju001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów

28 Cze 2010, 13:22

A nie myślałeś o VW Corrado. Bardzo fajny samochód i jak znajdziesz okazje to w fajnym wyposażeniu. Tylko trochę pali to auto i nie łatwo go w gazie zalesić w tych pieniądzach.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Bez ognia, bez treści, bez idei, bez polotu wszystko stanie się tylko rutyną i szablonem.
Kostucha Drang
Nowicjusz

Miejscowość: ???

28 Cze 2010, 14:52

VW Corrado jak dla mnie za bardzo wyzywający wygląd. A co powiecie o tym fordzie? Fajne wyposażony i w gazie. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
fo13
Nowicjusz

28 Cze 2010, 17:00

No rzeczywiście fajnie wygląda i bogato wyposażony ale no własnie są ale,mianowicie chodzi o gaz,silniki fordowskie nie bardzo lubią gaz i w dodatku nikt nie sprzedaje auta z prawie nowym gazem (ten ma 2miechy) więc moim zdaniem coś tam nie gra.A co powiesz na to [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] albo [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (progi i brewki zawsze można wyrzucić).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Cze 2010, 17:00

AUTO WPEŁNI SPRAWNE.NOWA 2-WU MIESIĘCZNA INSTALACJA GAZOWA SEKWENCJA!!!!

Kto zakłada sekwencje za połowę wartości samochodu żeby go sprzedać po 2 miesiącach? Śmierdzi na odległość.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

28 Cze 2010, 19:39

Osobiście mam awersję do LPG (doświadczenia wlasne i czlonków rodziny)
Padlo pytanie o Mazdę 626 , nie wiem jak z gazem ale normalnie silnik 2,0 jest praktycznie nie do zdarcia w normalnej eksploatacji.
Samochody wygodne z z rególy dosć dobrze wyposażone.
Motomaniak
CZESIO1958
Nowicjusz

Miejscowość: Myslowice

28 Cze 2010, 19:53

ja Ci polecam forda mondeo. najlepiej mk2. ale jak znajdziesz zadbane mk1 to też będziesz zawodolony. jeżdziłem rok mondeo z 93 roku 2.0 w benzynie. paliło mi 7,5 litrów ruskiej wachy. silnik jest praktycznie nie do zdarcia. bardziej szwankuje ekektryka. teraz kupiłem mondeo mk2 97 rok hatback 1.8 td. za 6700 zł. pali 5.5 litrów ropy więc samochód jest ekonomiczny. nie ma takiego kopa jak mój stary ale w miarę dobrze się jeżdzi i przedewszystkim tanio. zobaczymy jak się będzie dalej sprawował. mam w nim jeden problem. akumulator sam się rozładowuje. kupiłem nowy 77 ah i padł mi w ciągu godziny na postoju. co może zabierać tyle prądu? zwarcie na rozruszniku albo alternatorze? jak podłączyłem go do prostownika i ustawiłem duźe napięcie to rozrusznik sam mi coś tam zaczął tykać.
Skati
Nowicjusz

Miejscowość: sarnaki

28 Cze 2010, 21:38

Jak chcesz autko które fajnie wygląda, jest wygodne, mało pali i ma jakieś wyposażenie to MB 190D
- spalanie ok 5l ropy
- gwiazda na masce :mrgreen:
- seryjnie wspomaganie,centralny zamek (działający jak w każdym innym mercu czyli bezszelestnie a nie pier....jak się podnoszą zamki jak w Astrach czy innych Fiatach), elektryka prawego lusterka, dobre ogrzewanie, regulacja fotela w 3 płaszczyznach, regulacja lamp itp.
-często znajdziesz egzemplarze z większą ilością drewna, skórą, a można było zamówić sobie nawet fotele z masażem i podgrzewaniem
- 4x hamulec tarczowy
-niska awaryjność
-zimą 72KM też pięknie bokiem latają :mrgreen:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna