ACSznycel napisał(a):MajkPZM napisał(a):Golf od zawsze był najlepszym samochodem w swojej klasie, nie bez przyczyny jezdzi taka ilosc tych samochodów.
Sądzisz że naprawdę nie ma lepszych kompaktów? Sam bym wymienił kilka moim zdaniem lepszych (w cenie Golfa i tej samej klasy)
BMW serii 1 jest lepsze od Golfa, a też kompakt. Poza tym cena to również istotny czynnik, bo wiadomo że Lexus IS będzie lepszy od takiej, dajmy na to Pandy, ale nie można porównywać aut nie porównując ich ceny... A Golf wydaje się być trochę przepłacony, niezależnie czy nowy czy używany są ciekawsze propozycje na rynku
[ Dodano: Sro Sty 20, 2010 16:35 ]A Golf sprzedaje się najlepiej, bo jest Niemiecki, a Niemcy popierają swoje i wolą dać 2tys. Euro więcej za Golfa rodzimej produkcji niż za inne auto oferujące to samo, w niższej cenie ale niepochodzące z Niemiec
BMW 1 w cenie golfa? Nie rozsmieszaj mnie... to auto jest duzo droższe niz pasat a Ty go chcesz go porownywac do golfa... Golf na podstawie to koszt około 55tyś, a seria 1 na podstawie to koszt minimum 90tyś. Pozatym bmw 1 to klasa premimum a golf to ta sama klasa co bravo.
Volkswagen jest w tym momencie jedyną korporacją, która nie ma problemów finansowych, wszyscy inni toną w długach kiedy to własnie Volkswagen jest cały czas na plusie.
Cytat z Top Gearu, którego własnie mam przed oczami " Kolejne generacje golfa nie wnosiły nic w stylizacji i dlatego Jarosław Horodecki nie przepada za tym kompaktem. Przyznaje jednak, że to najlepsze auto w tej klasie"
" Jesli jestes konserwatystą, będziesz zachwycony golfem. Wyjąwszy nudny wygląd, trudno mu coś zarzućic"
W top gearze rzeczy typu wielkosc bagaznika czy spalanie nie są brane pod uwage. Moim zdaniem to jedyna sensowna gazeta, która mozna czytać w tym momencie.
[ Dodano: Sro Sty 20, 2010 23:22 ]Luke16 napisał(a):ACSznycel, co ciekawsze nie tak dawno jak wujek brał grande punto nowe to musiał się zapisać na listę oczekujących bo wszystko niemcy wykupowali... Mam ciotkę w Bonn to na drogach widać duuuużo małych samochodzików... sporo fiatów panda, punto, toyotek yaris co raz mnie widać Niemieckich samochodów typu właśnie VW... Co do testów to często w wakacje oglądałem TVN Turbo i porównywali punto do fabii... testującemu nie spodobała się funkcja City w wspomaganiu... mi się to akurat bardzo podoba... o kulturze pracy silnika nawet nie miał co porównywać do skody bo zarówno w środku jak i na zewnątrz było znacznie ciszej w fiacie... przestronność fiat na plus pojemność bagażnika również.... skoda wygrała tylko zawieszeniem.... Ja widzę po swoim nawet bravo że komfotrowiej podróżuje się moim padłem z kompletem osób niż golfem III rodziców gdzie tego miejsca jest znacznie mniej....
Takie samochody w niemczech jezdzą jako flotówki, są tanie, bardzo tanie...