Witam,
Tak, myślałem nad Alfą 159, ale jak już to kombi tylko, podobno teraz już lepiej z ich awaryjnością niż kiedyś, jeżeli coś wiecie na ten temat to proszę o opinie. Nad passatem też rozmyślałem, tylko znaleźć zadbanego, w miarę pewnego Passata to też sztuka. Szwagier kolegi zna się na samochodach, tak więc przy kupnie może jakoś się dogadam to by pojechał.
Co do przekrętów to najsłynniejszy o jakim słyszałem to w salonie Porsche. Gość kupił nowe Cayenne i po paru miesiącach coś z silnikiem było. Pojechał do serwisu i mu powiedzieli, że jak poprzedni serwis naprawiał ten samochód to coś zepsuli, i on się zdziwił, bo mówił, że kupił niedawno nowy w salonie. A okazało się, że salon zrobił przekręt, wyzerował licznik, a samochód był chyba 2 letni i tłuczony
.
No ale wracając do tematu, nie wiem czy dalej szukać ofert czy już jechać i oglądać samochody. Dzwoniłem to paru osób, które wystawiły oferty. Ale coś czuję, że jeszcze za szybko żeby kupować, poczekać i co ważniejsze poszukać, bo nie wiem czy po około tygodniu w miarę intensywnego szukania jest sens kupować, czy to nie za wcześnie.
Póki co siedzieliśmy dopiero w mondeo, lagunie i superbie II. Największy jest superb, ale o nowym to nie bardzo można myśleć, a na używane za wcześnie, jeszcze z rok-dwa, żeby były w tych cenach co szukam. Laguna odpada, z tyłu mało miejsca. Poszukam jeszcze trochę passatów, i na te Alfy 158 spojrzę.
Z jakimi silnikami polecacie Passata B6 i Alfę 159?