Samochód do 7 tyś dla młodego kierowcy

28 Lip 2015, 21:31

Witam posiadam prawo jazdy od maja tego roku i szukam dla siebie pierwszego samochodu w związku z tym, że jestem fanem motoryzacji szukam auta w dobrym stanie technicznym nie koniecznie wizualnym! Przedstawię kilka moich propozycji jestem otwarty na wszelkie uwagi :)
-Audi a3 8l 1.6 benzyna
-Opel astra II 1.6 benzyna
-Ford Focus mk1
-e36 coupe
-Opel Astra II Bertone za 7 tyś pewnie nic nie kupie ale zdam się na waszą opinie byłoby to moje marzenie, oczywiście silnik 1.8
Chciałbym zaznaczyć, że nie szukam samochodu z silnikiem 1.2 czy 1.4 posiadającego 60km chciałbym coś bardziej dynamicznego interesujące są dla mnie jednostki o pojemności 1.6 do 1.8 na 2l nie mam co liczyć, ze względu na koszty jakie się z tym wiążą.
Serdecznie Proszę o pomoc i wszelkie opinie oraz, jeżeli to możliwe jakieś ciekawe egzemplarze z aukcji internetowych.
Andrzejuu
Nowicjusz

Prawo jazdy: 24 05 2015
Auto: brak

28 Lip 2015, 21:42

Bmw e36 to dobry pomysł. Tylko prosze nie proś mnie o rozwinięcie tej myśli.
:ok:
adrianbokser
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk
Auto: E32
Silnik: m60b30
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

29 Lip 2015, 04:25

a e46 hatchback znajdę coś?
Andrzejuu
Nowicjusz

Prawo jazdy: 24 05 2015
Auto: brak

29 Lip 2015, 05:57

Jeśli mimo tego co napisałeś w pierwszym poście w istocie nie ma dla Ciebie żadnego znaczenia stan techniczny samochodu i jego powypadkowa przeszłość to jak najbardziej znajdziesz jakieś porozbijane, zaniedbane E46 za 7k. W tym budżecie ciężko w tej chwili nawet o dobre E36, zadbane egzemplarze zaczynają wyraźnie drożeć. Szukaj Astry albo Focusa, tak czy inaczej trudno będzie kupić coś bez wkładu finansowego.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

29 Lip 2015, 07:23

Jeśli szukasz auta do jazdy Bertone i E46 nie dostaniesz w tym budżecie no chyba że tak jak poprzednik wspomniał będzie nieco poobijane.
A3 1.6 sobie odpuść bo ani to ekonomiczne ani dynamiczne.
Astra ok ale nie 1.6 16v najgorszy silnik w tym aucie.
Co powiesz na Opla Vectre B,Renault Laguna I lub Skode Octavie?
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Lip 2015, 08:05

A3 szukaj 1.8 z początku produkcji
Focusa 1.8 rownież z początku w wersji ghia najlepiej
Astra tez pierwsze wypusty 1.8
Ode mnie rover 45 i civic vi
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Śmiertelne selfie - czy warto tak się narażać?
    Brak uwagi i rozkojarzenie podczas prowadzenia samochodu spowalniają czas reakcji i powodują niebezpieczne sytuacje na drodze. Korzystając z telefonu podczas jazdy znacząco zwiększamy ryzyko wypadku. Jeszcze do niedawna to ...