Samochód do ~7 tysięcy.

10 Wrz 2019, 18:06

Witam!
Poszukuję samochodu do ~7 tysięcy. Najbardziej celowałbym w hatchbacki 5 drzwiowe. Autem byłoby robione około 50km dziennie (cykl miasto/trasa chociaż bardziej trasa) i w weekend jakieś dalsze trasy ok. 100-150km. Jestem z okolic Kleczewa. Myślę, że około 100 km byłbym wstanie podjechać po auto. Z wyposażenia jedynie co bym chciał to klimatyzację automatyczną. Jeśli chodzi o rodzaj paliwa wybrałbym diesel albo benzyna+LPG.
Jako, że jestem zielony w samochodach na razie wpadły mi w oko leony:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]

Oraz Audi A3:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Z góry dzięki za pomoc! :D
Account321
Nowicjusz

11 Wrz 2019, 10:24

1.Zdjęcia to chyba tosterem robił ale tak czy tak mina na 99%,2004rok i tylko 5900zł jeszcze do negocjacji..
2.Też tanio woła i wydaje mi się że handlarz..
3.Wygląda ładnie ale handlarz i ten wymyty silnik..
4.Tego można obejrzeć.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Wrz 2019, 19:24

Dzięki za odpowiedź. Na dniach zatem spróbuję podjechać i obejrzeć tą 2 audi. A ogólnie jakie samochody poleciłbyś jeszcze za tę cenę?
Account321
Nowicjusz

11 Wrz 2019, 23:09

[link do trojmiasto.pl wygasł]

chociaż cena coś podejrzanie niska, te roczniki chodzią po 10 000-12 000
domen
Nowicjusz

Zdjęcia: 1

12 Wrz 2019, 01:07

Barol napisał(a): i ten wymyty silnik..

A co jest wg Ciebie złego że ktoś umył silnik? Mi się to prywatnie zdarzyło przy niektórych autach po prostu był syf i użyłem środka do mycia i tyle, z resztą sporo firm myjących ma takie coś w swojej ofercie.
Hala
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 04 2007
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: Volvo XC60
Silnik: T5

12 Wrz 2019, 06:26

Czyli jeśli wymyty to nie tak źle warto byłoby mu się przyjrzeć?

Gdzieś wczoraj rzuciło mi się w oko opinia o starszych diesel'ach, że nie opłaca się ich kupować, że będzie więcej napraw z nim niż jazdy prawda to czy nie do końca?
Account321
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi A8 hybrid
    Audi A8 łączy wydajność hybrydowego silnika sześciocylindrowego ze zużyciem paliwa motoru czterocylindrowego. Jednostka 2.0 TFSI wespół z silnikiem elektrycznym generują 180 kW (245 KM) mocy. Maksymalny moment obrotowy ...
    Podróż Volkswagenem, którego jeszcze nie ma
    Fabryka Volkswagena w Wolfsburgu, dział rozwoju technicznego, hala 70 – wjeżdża Golf. W hali nie ma okien, a mimo to samochód porusza się po oświetlonych słońcem ulicach. Tylko że tutaj nic nie jest prawdziwe, ...

12 Wrz 2019, 06:56

Account321 napisał(a):Gdzieś wczoraj rzuciło mi się w oko opinia o starszych diesel'ach, że nie opłaca się ich kupować, że będzie więcej napraw z nim niż jazdy prawda to czy nie do końca?
zależy o jakich silnikach mowa.
Co do mycia silnika to ja w swoich autach silniki mam czyściutnie, myje sobie cały czas, tyle że plaka nie używam jak handlarze :ok:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

12 Wrz 2019, 10:15

domen napisał(a):https://ogloszenia.trojmiasto.pl/motory ... 62311.html

chociaż cena coś podejrzanie niska, te roczniki chodzią po 10 000-12 000

Facet handlarz i inne auta też tanio sprzedaje.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

12 Wrz 2019, 11:15

to może coś takiego, tu osoba prywatna

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]. Lekko stargować autor może zapewne
domen
Nowicjusz

12 Wrz 2019, 11:33

Ładny Leon ze świeżym gazem tylko koła bym zmienił na mniejsze..
Barol
Awatar użytkownika

12 Wrz 2019, 13:51

Kao napisał(a):
Account321 napisał(a):Gdzieś wczoraj rzuciło mi się w oko opinia o starszych diesel'ach, że nie opłaca się ich kupować, że będzie więcej napraw z nim niż jazdy prawda to czy nie do końca?
zależy o jakich silnikach mowa.
Co do mycia silnika to ja w swoich autach silniki mam czyściutnie, myje sobie cały czas, tyle że plaka nie używam jak handlarze :ok:

Słyszałem, że np. w Audi a3 najlepsze są 90 i 110 konne jednostki. Czyli np. 110 w leonie, a 110 w Audi A3 są to te same jednostki czy czymś się różnią?
To najlepiej w tych silnikach szukać czy to też będzie loteria?

Barol napisał(a):Ładny Leon ze świeżym gazem tylko koła bym zmienił na mniejsze..

Leon fajny szkoda tylko, że taki kolor lecz oczywiście wiem, że za tą cenę nie ma co wybrzydzać :D

domen napisał(a):to może coś takiego, tu osoba prywatna

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]. Lekko stargować autor może zapewne

Nie będzie to raczej jakaś skarbonka? Astry H właśnie tez mi się podobają lecz czytałem, że przynajmniej 12k trzeba szykować.
Account321
Nowicjusz

12 Wrz 2019, 15:33

zabierasz auto do diagnosty i już mniej więcej wiesz ile będziesz musiał wpakować po zakupie i czy się opłaca
domen
Nowicjusz

12 Wrz 2019, 16:06

domen napisał(a):zabierasz auto do diagnosty i już mniej więcej wiesz ile będziesz musiał wpakować po zakupie i czy się opłaca

W sumie tak nie pomyślałem o tym.
Account321
Nowicjusz

13 Wrz 2019, 07:55

Kao napisał(a):Co do mycia silnika to ja w swoich autach silniki mam czyściutnie, myje sobie cały czas,

Tak na OT - jak i czym myjesz ?

domen napisał(a):zabierasz auto do diagnosty i już mniej więcej wiesz ile będziesz musiał wpakować po zakupie i czy się opłaca

Diagnosta też zależy jaki. Najlepiej, żeby nie wpinał tylko pod komputer i sprawdzał błędy ale też podniósł auto i sprawdził luzy na gumowych częściach zawieszenia i układu kierowniczego, stan wydechu, nieszczelności na bloku silnika itd.
Fajnie jest się zaopatrzyć w najprostszą kamerkę endoskopową do telefonu (allegro - 30 zł). Będziesz mógł pooglądać zakamarki np. pod osłoną kolektora wydechowego.
aple4
Początkujący

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Gorzów Wielkopolski
Prawo jazdy: 03 01 2008
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2007