01 Kwi 2013, 00:21
Witam panowie, proszę o opinie nt poniższych ogłoszeń:
1. [link do oferty na Allegro wygasł]
Wydaje mi się ok, zwłaszcza blacha wygląda na nieskorodowaną, ale wiadomo - i tak na podnośnik się ją zabierze. Może to dziwnie zabrzmi, ale wolałbym jej nie kupować - nie jeżdżę szybko ani daleko (głownie do pracy i na zakupy), a z tego co czytałem to silnik lubi dynamiczną jazdę, wysokie obroty i mało nie pali. Na pewno jest bardziej komfortowa niż niżej zaproponowane corsy, ale obawiam się, że mogłaby się okazać droższa w eksploatacji.
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Mój faworyt, w miarę atrakcyjna cena, rozrząd na łańcuchu, dobrze wyposażenie, wygląd OK. Spalanie w normie. Raz do roku na dalszy wyjazd ~500km można się przemęczyć.
3. [link do Tablica wygasł]
I podobnie jak powyżej.
4. [link do Tablica wygasł]
Opcja ostatnia - biorę pod uwagę tylko dlatego, że to z mojego miasta, więc mogę obejrzeć i nic nie stracę. Cena natomiast jak najbardziej w porządku, więc jakby to była właśnie ta okazja co się trafia jedna na 1000, to dlaczego nie.
Szukam auta na początek, nie mam dzieci i nie planuję w najbliższej przyszłości stąd 3 drzwiowe auto jest ok - chociaż na 4 drzwi bym się nie obraził, ale realnie, najczęściej będą w aucie 2 osoby Dobrze by było, jakby auto pojeździło ze 3 lata bez jakichś megaawarii - planowany przebieg to okolice 6.5kkm rocznie, chyba, że zmienie pracę na taką gdzie będę musiał dalej dojeżdżać.
Wracając do tematu - co Panowie sądzicie o powyższych ogłoszeniach? Chętnie rzucę okiem na coś innego w okolicach 50-60km od Wrocławia, jeśli komuś wpadłoby coś w oko - szukam auta głównie taniego w utrzymaniu i o niskiej awaryjności, wygląd to drugorzędna sprawa.
Pozdrawiam,
Jakub