Samochód do 70tyś ?

13 Mar 2011, 05:07

Witam:)
Szukam jakiegoś samochodu do 70tyś zł, najlepiej diesel rocznik 2008-2010, z przebiegiem do 100tyś km. Rozglądałem się po Astrze IV, co o tym sądzicie? Wyszperałem także taką ofertę :

[link do oferty na Allegro wygasł]
ale coś mi tu śmierdzi z ceną :?

Proszę o porady, ponieważ nie jestem fachowcem jeśli chodzi o samochody :oops:
meffiu1
Nowicjusz

Miejscowość: Rybnik

13 Mar 2011, 09:57

Może Alfa jakaś? Młode auto w tej cenie można już kupic.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

13 Mar 2011, 10:24

Witam a jaka marka cię interesuje każdy ma jakąś ulubioną a jaka nie wchodzi w grę.
Ostatnio edytowany przez sylwek2227, 14 Mar 2011, 01:34, edytowano w sumie 1 raz
sylwek2227
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn

13 Mar 2011, 10:35

a moze mazda 6? autko super [link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

albo toyote [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

gratuluje takiego awansu z 206 na samochod za 70tys ;)
pop1
Początkujący

Miejscowość: nikad

13 Mar 2011, 13:51

Słyszałem, złe opinie na temat marki "alfa" :neutral: Znajomy mechanik mi odradzał. Jakie auta wchodzą grę ? :roll: Hmm coś niemieckiego: Opel, VW ? Chcę żeby mi posłużył z 7+ latek. Bardzo mi się podoba Opel Insignia, ale chyba w takim przedziale cenowy nie ma szans coś wyrwać fajnego :sad: Mazdy 6 też niczego sobie, co myślicie o tych samochodach ?
meffiu1
Nowicjusz

13 Mar 2011, 16:21

Alfy kiedyś faktycznie były awaryjne i pewnie mechank za duzo nie ma z nimi do czynienia skoro potwierdza stereotypy. Od dawna jakość tych aut się popraiła, wystarczy pilnowac przeglądów i bedzie się jeździło jak autami konkurencji, tylko auto będzie nowsze.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jakie samochody mają 6 biegów w benzynie i manualu?
    Jakie samochody mają 6 biegową skrzynię w benzynie? Skrzynia biegów musi być manualna (6 biegów do przodu + wsteczny). Możemy wziąć pod uwagę wszystkie auta, ale generalnie chodzi tu o wszystkie samochody.

13 Mar 2011, 18:01

A Francuz? Laguna III z 2.0dCi z rozrządem na łańcuszku:
Było: '02 Laguna IIphI 2.2dCi, '99 Astra F 1.6 8V, '05 Vel Satis 2.0T, '02 Laguna IIphI V6 24V, '06 Laguna IIphII 2.0dCi
Jest: '06 Vel Satis 2.0T, '06 Laguna 2.0dCi 173KM GT
Roadkiller
Aktywny

Zdjęcia: 4
Miejscowość: GCH
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Laguna IIphII
Silnik: 2.0dCi 173KM GT
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

13 Mar 2011, 22:01

Najpierw powiedź czym się kierujesz, że wybór padł na samochód z silnikiem diesla.
Jakie przebiegi robisz, gdzie jeździsz, na jakich odcinkach, itp. To przy wyborze silnika ma znaczenie. Czy samochód ma być w klasie średniej, czy też kompaktowej.
Gufi
Aktywny

13 Mar 2011, 23:26

A może jakieś Volvo ;)
Albo jakiegoś Subaraka :)

KonradMB
Aktywny

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Subaru
Silnik: H6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna

15 Mar 2011, 09:56

meffiu1 napisał(a):Słyszałem, złe opinie na temat marki "alfa" :neutral: Znajomy mechanik mi odradzał. Jakie auta wchodzą grę ? :roll: Hmm coś niemieckiego: Opel, VW ? Chcę żeby mi posłużył z 7+ latek. Bardzo mi się podoba Opel Insignia, ale chyba w takim przedziale cenowy nie ma szans coś wyrwać fajnego :sad: Mazdy 6 też niczego sobie, co myślicie o tych samochodach ?

Hej.Widzialem jakis czas temu Insignie za 65tys.,krajowa,od 1 wlasciciela,pomorskie chyba.Wiec i takie okazje są.Za taka kase balbym sie cos uzywanego z zagranicy,wolalbym cos krajowego.Za 70 tysi wybor jest duzy,renault laguna,kia magentis,seat altea xl,octavka itd.
luki
kondziu
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

22 Mar 2011, 00:13

Przepraszam, że nie odpisywałem. Awaria laptopa (panel dotykowy :neutral: ) i musiałem jechać z nim do naprawy. Nie kupujcie nic z "hp" :razz: A jak chodzi o samochód to wybór padł na Opla Insignię i Mazdę 6 (bardziej w stronę Opla) :grin: Eh niestety nic przyzwoitego narazie nie znalazłem :roll: Same autka od handlarzy z dziwnymi przebiegami :sad: Poszukuje samochodu ze śląska, gdyby ktoś znalazł coś fajnego to proszę o przesłanie ;) Najlepiej 2009r+. Nie śpieszy mi się z kupnem, więc będę polował na okazję :smile:
meffiu1
Nowicjusz

22 Mar 2011, 20:36

a nie lepiej do DE się wybrać
kamyl
Aktywny

Miejscowość: SR
Prawo jazdy: 0- 4-2009
Auto: VC GTS
Silnik: Z19DT
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Rok produkcji: 2005

23 Mar 2011, 00:07

Może zastanów się jeszcze nad Mondeo lub jak powiedział któryś z kolegów nad Laguną.
karolek26
Nowicjusz

Miejscowość: Piastów

23 Mar 2011, 10:29

Laguna II świetnie się prezentuje i do 70 tyś kupisz w silniku diesla. Pomyśl jeszcze o Volvo. Astra IV wydaje mi się średnim rozwiązaniem. A może coś w stylu Peugeota 607?
AutoMisala
Początkujący

Miejscowość: RYBNIK

26 Mar 2011, 20:33

Passat CC. możesz powoli w tych pieniądzach sie rozglądać.
Pawelcode
Początkujący

Miejscowość: Warszawa