Dzień dobry,
od jakiegoś czasu poważnie zastanawiam się nad zakupem swojego pierwszego samochodu, który miałby mi służyć jako dojazd do pracy oraz czasem na jakieś dłuższe wyprawy w Polskę. Na tę chwilę skupiam się głównie na oplu astra G, ponieważ czytałem wiele opinii pozytywnych na temat tego modelu i sam miałem okazję kilka razy go prowadzić
![Uśmiechnięty :)]()
zdecydowałem się na silnik 1.8 benzynowy 125 KM, gdyż ponoć reszta benzyniaków trochę muli, rocznik od 2001 do 2004. Z tego tytułu nasuwa mi się pytanie, czy modele astry w tym przedziale rocznikowym będą się różnić od siebie dużo np. elementami nadwozia, czy raczej wszystkie modele w tych latach montowane były z tych samych części? Co sądzicie od autach od dilera? Czy blacha bardzo rdzewieje?
Oprócz tego na oku mam również Mazdę 323f, ale nie wiem na jakim silniku oraz roczniku się skupiać w swoich poszukiwaniach. Ewentualnie Honda Civic VI, raczej w sedanie bo na hatchbacka w dobrym stanie trudno jest trafić. Ktoś miał? Mógłby się podzielić spostrzeżeniami na temat tych aut, wersji silnikowych i kosztów eksploatacji? Byłbym bardzo wdzięczny.