Samochód do 8k

26 Sie 2016, 14:36

Długo nie pisałem bo nic ciekawego nie widziałem, co sądzicie o tych:
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do Gratka wygasł]
Jarroslaw
Nowicjusz

Prawo jazdy: 26 06 2008
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Szukam

26 Sie 2016, 15:43

Z wyżej wymienionych najlepiej wypada Avensis, mimo, że jest od handlarza.

Focus już widać, że progi mogą być mocno pordzewiałe i do tego silnik 1.4, który jest za słaby do focusa.

Ibiza bogato wyposażona, ale wiedz, że mając silnik o mocy 60-koni, gdy odpalisz tego klimatronica, to auto lekko mówiąc, nie będzie chciało jechać.

Stilo nie należy do przesadnie bezawaryjnych, silnik 1.2 ok, ale nie do stilo, które swoje waży.

Fabia w rzadko spotykanej bogatej wersji, silnik może by uszedł w tłumie i jakoś jedzie, ale nie mam pewności, czy jest to już ta poprawiona wersja czy jeszcze starsza (w tych silnikach produkowanych w latach 97-00 zamarza w zimie odma - jest to wada fabryczna). No i ta cena za jednak 16-letnią fabię 1.4 to też kwestia dyskusyjna. Na dodatek osłona silnika ma oznaczenie MPI, co by wskazywało jednak na silnik 8 zaworowy o mocy 60/68KM, a wtedy to już w ogóle nieopłacalny interes.
Petento
Początkujący

Auto: .

26 Sie 2016, 22:01

Petento napisał(a):Z wyżej wymienionych najlepiej wypada Avensis, mimo, że jest od handlarza.
zgadzam się i o ile dobrze pamiętam jedna z forumowiczek kupiła tam niegdyś jakiegoś hebelka i była dość zadowolona (oczywiście nie reklamuję tego przybytku)
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

06 Wrz 2016, 20:36

Jeżdżę oglądam ale nic ciekawego nie mogę znaleźć, jak nie bity to olej pije jak kosiarka ale przeglądając ogłoszenia znalazłem coś takiego :)
Jarroslaw
Nowicjusz

06 Wrz 2016, 20:40

Jarroslaw napisał(a):Jeżdżę oglądam ale nic ciekawego nie mogę znaleźć, jak nie bity to olej pije jak kosiarka ale przeglądając ogłoszenia znalazłem coś takiego :)
[link do oferty na Olx wygasł] ... 13792ed927

Ale Ty sobie jaja robisz???

Za 8k chcesz kupić tatę onana ??? :!: :!: :!: :!: :!:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

07 Wrz 2016, 20:52

Co do TATA to wrzuciłem je, żeby dowiedzieć się co o tym wynalazku sądzicie, raczej z ciekawości niż z zamiaru kupienia, bo nie mam pojęcia gdzie to naprawiać i gdzie do tego dostanę części.
Co sądzicie o tych:
[link do Gratka wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do Gratka wygasł]
[link do Sprzedajemy wygasł]

Co sądzicie o Renault Laguna i Clio w budżecie do 8k?
Jarroslaw
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Polak w czołówce Toyota Gazoo Racing Trophy
    Maciej Dreszer zajmuje piąte miejsce w Toyota Gazoo Racing Trophy na półmetku sezonu. W wyjątkowym pucharze dla kierowców wyścigowych i rajdowych Toyot GT86 pula nagród wynosi 80 tys. euro. Toyota od ...
    Nowa Dacia Duster na wyższym poziomie
    W designie zewnętrznym Nowej Dacii Duster pojawiają się zmiany podkreślające jej terenowy charakter. Zmienia się również wnętrze, w którym zobaczymy nową deskę rozdzielczą, nowe tapicerki, nowy zespół ...

07 Wrz 2016, 21:03

Toż to wolałbym bym kupić Łade 2107 niż tate.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

11 Wrz 2016, 17:36

Dobra, auto kupione można zamknąć temat :)
Jarroslaw
Nowicjusz