Samochód do 8tyś.

28 Mar 2009, 17:24

Witam zastanawiam sie nad samochodem juz od 2 tyg. i niemoge sie zdecydowac...
W glowie metlik moje propozycje to:
Rover seria 200 - podobaja mi sie bardzo dobre wyposazenie jak na swoja cene rocznik 1998 moge kupic za ta kase i podoba mi sie.
Opel Astra 1 hatchback - fajne wyglad calkiem calkiem na alu lepiej :wink:
wyposazenie tez niezle,niedrogie czesci
Honda Civic ta krotsza :P - podobala mi sie ale juz powoli przestaje tyle tych samochodow sie naogladalem , malo pali i chwala ja :)
VW Polo - ?

Myslalem jeszcze nad Seatem Ibiz'a ale chcialbym cos ekonomicznego mysle nad Dieslem albo tak na benzynke 7/8max ! w miescie i zebym nie wkladal za czesto w samochod.

Chcialbym zeby samochod mial:
ABS
Wspomaganie
Airbag x2 najlepiej
Klime
El.szyby
El.lusterka
Alu
i niebyl zajechany tak do 160-170k km max.

Łacznie mam 10 tys. reszta jakies male naprawy w warsztacie i ubezp. ale juz wiem ze bede musial dolozyc troche do niego ale to inna sprawa.
Pomozcie mi w wyborze moze tez byc jakas inna propozycja samochodu
Aha dodam ze bedzie to moj 1 samochodzik :) i fajne jak bylby 5 drzwiowy

Dzieki
luk7
Nowicjusz

28 Mar 2009, 20:28

jak ekonomicznie to moglbys astre z gazem poszukac bo dobrze znosza gaz (chociaz ja zwolennikiem gazu nie jestem)
a druga opcja dobra moim zdaniem to wlasnie civic V w tej cenie znalazl bys w fajnym stanie i z dobrym wyposazeniem.no i japoniec, praktycznie nie do zajechania.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

28 Mar 2009, 21:45

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] kumpel smiga identyko troche czasu i jest zadowolony
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Mar 2009, 15:42

No nieglupia ta Astra tylko ze do oplat ale widze ze stargowac sie mozna :) lecz troszke zajechana juz 190k km ale przynajmniej wiadomo ze niebylo krecenia licznika hmm jeszcze jakies propozycje ?
Ile ta Astra moze palic ?
luk7
Nowicjusz

29 Mar 2009, 17:20

no moze za 7000zl by puscil,sasiad ma w firmie taka astre tylko ze kombi i rok 96 i nakrecone juz 240tys i z tego co wiem nie mial zadnych problemow a co do spalania [link do autocentrum.pl wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Mar 2009, 19:51

[quote="luk7"]No nieglupia ta Astra tylko ze do oplat ale widze ze stargowac sie mozna :) lecz troszke zajechana juz 190k km ale przynajmniej wiadomo ze niebylo krecenia licznika hmm jeszcze jakies propozycje ?
Ile ta Astra moze palic ?[/quote]

Zajechana? Myślisz, że te inne mają naprawde po 100-150 tysięcy przebiegu? Jak na 11 lat to i tak jest nieduży przebieg.
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaguar E-Type Roadster
    E-Type to prawdziwa ikona motoryzacji i prawdopodobnie najbardziej rozpoznawalny model w historii Jaguara. Jego smukła sylwetka z długą maską i niewielką kabiną od 1961 roku cieszy oko pasjonatów motoryzacji. Samochód ...

29 Mar 2009, 20:06

Propozycje ciekawe i rozsądne. Moim zdaniem Honda Civic i ewentualnie jakieś Volkswageny (polo,golf) a także seat (ibiza, cordoba). Te auta są mało awaryjne gaz bardzo dobrze znoszą, mało palą a części są tanie bo jak np. takie Renault 19 są awaryjne, a części także nie najtańsze, gazik także do nich nie pasuje. Nie wiem jak z Oplami nie chcę się wypowiadać bo miałem Astre 2 chodziła strasznie na gazie strzelała i oleju dolewałem co tydzień ok 0,5l. Więc nie chce nikomu mącić bo nie wiem jak z nimi ale astra 1 to moim zdaniem nie taka zła furka. Więcej porad pod nr. GG
2951614
MR.Miał
mrmial
Nowicjusz

29 Mar 2009, 22:33

Przebiegiem nie sugeruj się aż tak bardzo,ja miałem poprzednie autko Opla Omegę B 2.0 z gazem i na blacie ponad 300.000 i powiem ci bez żadnego ucszczerbku na jego zdrowiu.Samochodzik chodził wyśmienicie i zawiecha nie do zdarcia jak na polskie drogi (na 16").Fakt Ople dobrze znosza gaz szczególnie w silnikach 8 zaworowych.Pozdrawiam
BMW E46 320D 136KM,2000r. SEDAN
furiozo
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

30 Mar 2009, 19:46

Mam w domu Taką Astrę 95 z gazem i nie mam powodów do skarżenia się ,chociaż mogłaby nieco mniej palic gazu po korkach...
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

19 Maj 2009, 20:30

mój kolega niedawno kupił rovera 216 1.6 16v 101 km z pełnym wyposażeniem... autko spisuje się świetnie ma zarąbiste przyspieszenie i nieźle wygląda pali 8 na setkę ... tylko że ciężko z częściami do tego samochodu i drogie są ale tak ogólnie auto bardzo dobre
proton
karol901103
Nowicjusz

Miejscowość: radom