Samochód do koło 4,5 tysięcy

23 Sty 2009, 16:36

Ja polecam BMW E30. Ja ze swojej E30 jestem bardzo zadowlony, żadnych usterek jeszcze nie miałem a mam je od kwietnia 2008. Silnik 1.6 fakt troche słaby, ale buda E30 jest dość lekka więc 100KM wystarcza do normalnej jazdy.
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok

23 Sty 2009, 17:33

Hehe a nie zbankrutuje na benie/lpg? :P
warzywo
Aktywny

Miejscowość: PZN

23 Sty 2009, 17:44

a może BMW E34? Tylko trzeba uważać żeby nie trafić na jakiegoś szrota
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

23 Sty 2009, 17:57

warzywo napisał(a):Hehe a nie zbankrutuje na benie/lpg? :P

Na LPG to raczej nikt nie zbankrutuje.
Moja pali ok 9 średnio Pb95, teraz zimą to do 10 dochodzi, więc nie jest to straszny wynik.
zbychu57
Aktywny

23 Sty 2009, 18:45

Co do tych beemek. Czesto sie psuje? Drogie czesci?
warzywo
Aktywny

23 Sty 2009, 21:10

Moja póki co to sie nie psuje wogóle. 8)
Ale tak ogolnie jeśli chodzi o te beemki to tak samo jak z innymi samochodami -nastoletnimi, jeśli poszukasz trochę i kupisz w dobrym stanie to napewno będziesz zadowolony i u mechanika dużo czasu nie będziesz spędzał, a jak kupisz zaniedbane to niestety ale kłopotów sporo napewno będzie. A częsci do bmw tez nie są drogie.
zbychu57
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Japan Taxi - aplikacja taksówkowa na telefony i tablety
    Toyota szuka sposobów na umocnienie swojej pozycji w nowych, przyszłościowych branżach, dlatego angażuje się w nowoczesne usługi transportowe, oparte na technologii łączenia samochodów w chmurze. W tym miesiącu ...

23 Sty 2009, 22:03

No jest jak mówisz, bo jeśli byłoby inaczej to zabytkowe wozy z lat 60-70 by nie pożyły do dzisiaj, ale niestety ludzie robią tak, że skoro wózek kosztuje 2000 zł to nie będę w niego ładował siana. I większość samochodów to szroty totalne. Trudno znaleźć coś dobrego, a szczególnie jak ktoś się na tym nie zna (np ja :P)
warzywo
Aktywny

24 Sty 2009, 13:40

Nikt nie mówił że łatwo jest znaleść auto za 4 tys w dobrym stanie. :) Jak sam sie nie znasz to musisz poprosić znajomego mechanika by ci pomógł w poszukiwaniach. Chociaż nawet najlepszy mechanik nie da Ci gwarancji ze zakupiony kilku letni samochód nie zepsuje sie po miesiącu ale napewno zauważy o wiele wiecej mankametów niż Ty jak sie nie znasz.
zbychu57
Aktywny

24 Sty 2009, 13:45

To jest wiadome, nie pojadę sam, bo facet odpicuje bryke, będzie ładnie świecić, a za tydzień pójdzie wszystko do wymiany :P :D tylko, że najpierw muszę się zorientować co będzie najlepsze. Bo już pora na swój własny samochód bo póki co to poruszam się mamy CC.
warzywo
Aktywny

24 Sty 2009, 16:27

DObra nie ma co sie pakowac w stare graty. Mam na oku Asterke 1.8 16V, 95 rocznik kolo 4000 tysiecy. Kupię Poldka czy inny wiekowy wóz za 2000 zł a wydam 2 razy tyle na naprawy.
warzywo
Aktywny