REKLAMA
Witam, przeglądałem to forum jako niezarejestrowany, ale takiego tematu jak mój to jeszcze chyba tutaj nie było.
Sprawa wygląda następująco. Specyfike pracy mam taką, że w kraju jestem trzy-pięć dni w miesiącu. Latam busem po EU. Auto służyłoby mi do jeżdżenia po warszawskich sklepach, może ze znajomymi gdzieś za miasto (różnie to bywa).
Odłożyłem 15.000zł.
I w tym momencie zastanawiam się, czy kupić:
Autosegment E -> Audi A6, BMW 5, Volvo S80
Autosegment D -> Lex. IS200, BMW 3 E46
Autosegment C -> Focus 2 trzydrzwiowy
Generalnie do moich celów, czyli jazda do sklepu Focus2 nada się doskonale.
Ale lubie duże auta, takie min. 4,80m i chętnie kupiłbym Volvo S80 bez automata w benzynie.
Prawda jest też taka, że inaczej na człowieka patrzą jak ktoś przyjedzie Volvo S80 niż Focusem2... Rozumiecie...
Mam taki mętlik w głowie, że sam nie wiem co chcę kupić. Z jednej strony - "nie przepłacaj za Audi czy BMW, kup sobie Foke2 i tak mało tym jeździsz", a z drugiej strony - "focus2? kup sobie męski samochód" ...
I sam nie wiem.
PS: Używałem wyszukiwarki, wiem, że był ostatnio podobny temat o A6c5, wiem, że jak E39 to tylko 2.8 benzyna, wiem że Lexusem tak drogo się nie jeździ ale jednak GS lepszy. Widziałem temat o BMW7 w którym kolega chce sprzedać swoje E46. Ale co dalej skoro teorie znam a poległem w praktyce i sam nie wiem czego chce?