Jest to moj pierwszy post na tym forum. Jestem w trakcie poszukiwania auta od jakiegos czasu i im wiecej szukam i czytam rozne opinie na necie tym bardziej sie nad tym zastanawiam jaki samochod bylby najlepszy. Samochod bedzie robil 56 km dziennie bo tyle mam do pracy i z powrotem - mniej wiecej 300 km tygodniowo. Z moich wyliczen wynika ze razem z wyjazdem raz w roku do Polski (mieszkam w UK) bedzie okolo 20000 km jazdy na rok +/- 1000 km. Samochod chce zeby byl niezawodny. Mam teraz corolle e12 z 2003 1.6vvti i od 3 lat nic przy niej nie robie z wyjatkiem serwisow i przegladow. Nie chce tez zeby oplaty za samochod byly jakies wygorowane czyli jakies duze silniki benzynowe nawet z lpg odpadaja . Musze jeszcze dodac ze tu w UK placi sie podatek drogowy i np samochody z silnikiem diesla maja mniejsza emisje co2 dlatego tez podatek drogowy jest mniejszy. Nie mowie ze jestem jakims zwolennikiem diesla, chce tylko zaznaczyc ten maly szczegol. Chce zeby samochod byl tez troszke wiekszy niz corolla ale rowniez niezawodny i jeszcze jedno chce zeby byl tempomat. Czekam na jakies propozycje i z gory dziekuje
Mysle tez nad tym ale tu sie pojawiaja schody.... Patrzylem na avensis do 2008 roku i niestety te benzynowe nie maja tempomatu tylko diesle. Co do accord to benzynowe troche za duzo pala a diesel bylby w sam raz tylko teraz te kola dwumasowe i inne elementy silnikow diesla ktore szwankuja i sa drogie.
baniak69 napisał(a):diesel bylby w sam raz tylko teraz te kola dwumasowe i inne elementy silnikow diesla ktore szwankuja i sa drogie
no niestety to jest w każdym dieslu z mocą która pozawala na sprawne podróżowanie więc raczej tego nie unikniesz. Po prostu w jednym siadają częściej w innych rzadziej, a Accord należy do tych drugich
Powiem tak - nad wszystkim sie juz zastanawialem a moje typy to: -accord 2.2 diesel z od 2006 do 2008 -avensis 2.0 d4d 126km od 2006 do 2008 -mazda 6 2.0 benzyna od 2008
[2018] Kia Ceed / Ceed SW Po prezentacji Hyudnaia i30 pojawił się bliźniak od Kii - Ceed. Największą zmianą według niektórych jest to, że w nazwie nie ma już apostrofa. Paleta silnikowa będzie najprawdopodobniej identyczna z i30 z 1,4T-GDi ...
Czy klasyk może być wyposażony w nowoczesne technologie? Właściciele klasycznych samochodów nie zawsze trzymają swoje cacka "pod kocem". Można spotkać również takich, którzy – chcąc wygodnie korzystać z takiego auta na co dzień – wyposażają go w ...
takie oto autka znalazlem: honda - [link do Autotrader wygasł] mazda-http://www.autotrader.co.uk/classified/advert/201406235231904/sort/default/usedcars/fuel-type/petrol/maximum-age/up_to_6_years_old/page/1/onesearchad/used%2Cnearlynew%2Cnew/model/mazda6/postcode/st12bg/make/mazda/engine-size-cars/2l_to_2-5l/radius/1500/maximum-mileage/up_to_60000_miles?logcode=p toyota-http://www.autotrader.co.uk/classified/advert/201406305424941/sort/default/usedcars/postcode/st12bg/onesearchad/used%2Cnearlynew%2Cnew/page/1/maximum-mileage/up_to_60000_miles/fuel-type/diesel/keywords/tr/make/toyota/engine-size-cars/2l_to_2-5l/radius/1500/model/avensis?logcode=p
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.