Samochód do nauki ale bez rejestracji - pomóżcie

18 Lut 2008, 01:49

Także jak chcesz się uczyć niestety musisz płacić :/
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

18 Lut 2008, 16:00

no fakt auto ubezpieczone musi byc
czy jezdzi czy nie
takie polskie prawo (niestety)

MotoAlbercik może dał bys link do tego postu gdzie to jest napisane
bo nie moge go odnaleźć
siwy
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław

19 Lut 2008, 20:30

wytnij numery nadwozia i zawieź na złom, to ci dadzą zaświadczenie że samochód zezłomowany i możesz wyrejestrować ale jak psy dorwą to będzie lipa... :)
sebo2310
Początkujący

Miejscowość: WPN

19 Lut 2008, 20:43

Sebo2310 - po pierwsze bzdury piszesz,a po drugie licz się ze słowami - wyraz "psy" jest obraźliwy wiadomo dla kogo.
A teraz wracając do tematu - wyzłomowuje się samochód,a nie kawałek blachy z numerami nadwozia.Inną sprawą jest to,że samochód złomowany musi być kompletny.Jeżeli brakuje jakiejś części,to trzeba dopłacić odpowiednią stawkę,ustalaną przez zakład złomowniczy.
Jeżeli kolega chce samochód zostawić celem nauki jazdy po polu,a nie chce go rejestrować i ubezpieczać,to nalezy ten samochód sprzedać panu Adamowi Jasińskiemu,legitymującemu się dowodem osobistym o serii xxx i numerze xxx(tu nalezy wpisać litery i cyfry),zamieszkałemu w Dąbrowie Leśnej na ulicy polnej nr xxx.Jaka jest seria i numer dowodu osobistego tego pana nie wiem niestety,ani nie wiem jaki jest numer jego domu...Kolega musi sam się dowiedzieć :wink:
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

19 Lut 2008, 21:36

MotoAlbercik ty sie po protu nie znasz, byłem w takiej sytuacji, mogłem zezłomować dając tylko numery nadwozia, ale niepotrzebny był mi ten samochód i całego oddałem nic nie płacąc. A lewe zaświadczenia o zezłomowaniu istnieją tylko się o tym bardzo nie mówi
Jest ryzyko, jest zabawa...
Smakoszek
Aktywny

Miejscowość: WPN