Samochód do ok. 20 tys. dla niskiej dziewczyny :)

14 Lip 2020, 14:48

Hejka! Szukam samochodu w cenie do ok. 20 tys. zł. Chciałabym aby był to benzyniak, najlepiej 1.4. Jestem dość niską osobą, lubię gdy w samochodzie są duże szyby, wtedy czuję, że faktycznie dobrze widzę wszystko wokół, dobrze by było, aby komfort jazdy był zachowany- tzn., żeby nie było zbyt daleko do sprzęgła . Jazda głównie po mieście, ale też trasy około 150km. Najbardziej zależy mi, aby auto było mało awaryjne, no ale wiadomo, wygląd też się liczy, chociaż wiem, że w tym przedziale cenowym zaszaleć nie mogę. Jakie modele byście mi polecili?
Z opcji, nad którymi się już trochę zastanawiałam jest Opel Corsa D, myślałam też o Astrze, Maździe 2...
Redevilie
Obserwowany

14 Lip 2020, 16:56

Jest niewiele aut,o których można rzec,że posiadają b.wysoką trwałość mechaniczną,należy do nich Mazda II własnie,warunek,bez rdzy,oraz solidne sprawdzenie przed zakupem(ukryte wady,import),nawet układ rozrządu,łancuch są trwałe,polecane silniki to obydwa 1.3 oraz 1.5,to jedno z najlepszych aut w klasie.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

14 Lip 2020, 22:01

Seat Altea? Wielkościowo jak Golf plus. Moja mama sprzedaje (potrzebny automat bo na niesprawną lewą nogę po złamaniu).

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Było: '02 Laguna IIphI 2.2dCi, '99 Astra F 1.6 8V, '05 Vel Satis 2.0T, '02 Laguna IIphI V6 24V, '06 Laguna IIphII 2.0dCi
Jest: '06 Vel Satis 2.0T, '06 Laguna 2.0dCi 173KM GT
Roadkiller
Aktywny

Zdjęcia: 4
Miejscowość: GCH
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Laguna IIphII
Silnik: 2.0dCi 173KM GT
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

14 Lip 2020, 22:22

Jak widać jednak w tym pułapie cenowym zaszaleć można,ten Seat jest jak z salonu,no i ten b.dobry silnik MPi,nawet bym się nie zastanawiał.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

14 Lip 2020, 23:13

PhantomASA1 napisał(a):no i ten b.dobry silnik MPi

Taaaa, w czym on jest taki "b.dobry"? Nie psuje się jak każdy inny, prosty mpi mając lrY tym gorszą charakterystykę niż konkurencja?
Po prostu w vag'u jest ok bo cała reszta to śmietniki
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

15 Lip 2020, 07:50

Ja polecę koleżance Toyote Yaris, kobiety lubią to auto, Opel Corsa też Ci podejdzie i to też spoko auto
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niespodziewany pieszy na drodze
    Piesi, rowerzyści i motocykliści są ofiarami ponad połowy śmiertelnych wypadków drogowych w Polsce. Z tych grup piesi stanowią aż 35% zabitych, co jest bardzo niepokojące w kontekście średniej w krajach Unii Europejskiej, ...
    Kierowco, czy wiesz, kiedy wyprzedzasz?
    Wyprzedzanie sprawia problemy wielu kierowcom. Często można zaobserwować łamanie przepisów ruchu drogowego przez osoby wykonujące ten manewr. W niektórych sytuacjach kierujący nie zdają sobie nawet sprawy, że ...