Samochód do około 16 tys złotych, kilka pytań

28 Kwi 2016, 10:52

Hej, mam 20 lat, i zamiar kupić auto na około rok tak około 3-4 tys euro, bo mieszkam w Niemczech. Obecnie jeżdże Mercedesem C klasą W204, mam zamiar ją sprzedać, a potem włożyć sporo do kieszeni, kupić auto i ew za rok kupić znów cos lepszego, bo nadchodzą zmiany w moim życiu kiedy moge potrzebować kasy a nie samochodu :P

Okej, a więc to ma być benzyniak, bez gazu :naughty: Na czym mi zależy?

-Mała awaryjnosc, nie chce w tym okresie wkładać kasy w samochód za bardzo.
-Wygoda, niezłe wyposażenie, przekładam to ponad sportowe osiągi :)
-Nie volkswagen czy inna skoda 8)

Ok, w oko wpadło mi kilka modeli.

Astra Bertone 1.8 - Ładne autko, tanie w naprawach, ale spalanie i wyposażenie dosc słabo :/
Focus MKII 1.6 benzyniak - Jeden z moich fawortyów bez dwóch zdań, a jak wygląda sprawa z awaryjnoscią?
Fiat bravo II - Tu bym musiał troszke dolozyć, bo widze juz niezle wygladające modele po 4.500 euro, a jak z awaryjnoscią?
Toyota Avensiss II 1.8 VVTI

Najbardziej ciekawi mnie ten focus, i jak wyglada z jego solidnoscią, w końcu wiadomo co ford wort :lol:
erni13
Początkujący

Auto: Mercedes C klasa W204
Silnik: 2.2 CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

28 Kwi 2016, 12:31

Polecam Forda :ok: niby tylko kompakt, ale prowadzenie bardzo przyjemne a i na dziurach plomby nie wypadają. 1.6 trochę słabowity, najlepiej szukać 2.0 z wypasem. Ceny części nie są wysokie i nie ma tam kosmicznej technologii, która generuje koszty. Obejrzyj doły drzwi i okolice znaczka Fordanz tyłu pod kątem rudej, jednak nie ma co się jej obawiać - nie ma to takiej skali jak w pierwszej generacji
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

28 Kwi 2016, 16:38