Samochód do pracy za około 20.000 zł leasing lub kredyt

11 Lut 2014, 01:24

No to faktycznie wyglada niezle - 3400 + 1800 to jest 5200 dodatkowego kosztu, ale rozlozone na 5 lat, wiec wg mnie bardzo korzystnie, szczegolnie ze bedziesz zyskiwal podatkowo.

Zorientuj sie jeszcze tylko czy kwota wykupu nie jest haczykiem.

Jesli nie to pozostaje tylko szukac samochodu :)

Moglbys podac nazwe firmy leasingowej?
Yankee
Aktywny

Prawo jazdy: 01 12 2005
Przebieg/rok: 19tys. km
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.8 TSI 180KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2017

13 Lut 2014, 20:51

firma nazywa się Masterleasing

Ja zmieniłem koncepcję znalazłem dla siebie tańsze finansowanie niż leasing :P lecz budżet się zmniejsza do 15.000 zł, lecz kupno nie jest ograniczone, mogę brać co mi się podoba.

Seat Leon ?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

to tylko przykładowe
mstankievic
Nowicjusz

Auto: Nie mam

13 Lut 2014, 20:55

Leona 1.6 odpuść.. Nie jedzie a dużo pali.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

04 Mar 2014, 14:56

zorientuj sie z kredytach na mixpozyczka.pl tam jest zestawienie warunków w kilku bankach WBK BGŻ SKOK i coś tam jeszzce
Maniak1
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2007
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Skoda
Silnik: 1,9 sdi
Paliwo: Diesel

04 Mar 2014, 15:09

Astra II Bertone proponuej w benzynie:) :ok:
Nethann
Aktywny

Auto: Astra h Gtc
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2006

03 Cze 2016, 07:45

Może odgrzeję trochę temat... Też poszukuję leasingu na firmę ale nie ujmuję kwoty auta, a ratę miesięczną - nie chcę wydawać msc. na raty więcej jak 500-600 zł. macie jakieś propozycje aut i leasingodawców albo gotowych ofert, pod konkretne auta?
Alfi31
Nowicjusz

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Saab 9-5 Aero
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Biały osad pod korkiem oleju
    Zauważyłem, że pod korkiem wlewu oleju mam sporo białego osadu i na bagnecie nie widać poziomu oleju wogóle. Czytałem trochę na ten temat ale mi np. płynu chłodniczego nie ubywa, nie robię tylko krótkich odcinków ...

03 Cze 2016, 14:59

Mój znajomy opowiadał mi ostatnio o firmie specjalizującej się w leasingu, która ma jakąś super konkurencyjną ofertę. Nie było tam na pewno żadnej wpłaty własnej za auto (!), tylko i wyłącznie czysta rata co miesiąc, więc coś co się chyba raczej nie zdarza:) Podpytam go co to było i poproszę o więcej szczegółów. Pamiętam, że w ratę miesięczną był wliczony też pakiet serwisu.
cosmo
Nowicjusz

Auto: renault

10 Cze 2016, 08:34

cosmo napisał(a):firmie specjalizującej się w leasingu, która ma jakąś super konkurencyjną ofertę

Nie ma czegoś takiego jak super konkurencyjna oferta leasingu. :)
Ten rynek jest na tyle konkurencyjny, że praktycznie każda licząca się firma leasingowa ma ofertę na takim samym poziomie. Różnice występują gdzie indziej... :)

To o czym prawdopodobnie piszesz to leasing operacyjny z wysokim wykupem, czyli forma wynajmu długoterminowego, albo tzw. auta na abonament, gdzie klientowi nie bardzo opłaca się wykupić samochód na koniec, tylko lepiej go zwrócić i wziąć w finansowanie kolejny - nowy.

Ma to swoje plusy, ale jeżeli ktoś sądzi, że to jakiś super wyjątkowy interes, to niestety jest w błędzie.
MichalKR
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 12 1994
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Ford S-max
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Rok produkcji: 2011

14 Cze 2016, 08:54

Jeśli ciężko jest Ci zdecydować to najlepiej zapoznaj się z kilkoma ofertami. Ja zdecydowanie polecam leasing. 2 lata temu skorzystałem z pomocy w leasingu w platformie finansowej. Kilka ofert w jednym miejscu. Wszystko dopasowane do mojej osoby. Powodzenia.
Maniek3322
Nowicjusz

Auto: Honda Civic

24 Cze 2016, 10:22

U mnie temat ruszył się trochę do przodu i chyba zostaję jednak przy operacyjnym, czyli tzw. wynajmie długoterminowym... moim zdaniem jest to znacznie bardziej opłacalna oferta, a jeżeli tradycyjny leasing. Biorąc pod uwagę "trwałość" dzisiejszych konstrukcji, wysoki wykup mnie nie martwi za 36msc wezmę sobie kolejne auto :)
Alfi31
Nowicjusz

29 Cze 2016, 11:53

I jak, którą w końcu wybrałeś ofertę? Bo sam jestem ciekaw i szukam czegoś sensownego.
stepoff
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-1990
Auto: BMW

29 Cze 2016, 14:42

Zgadza się MichaIKR. Jak się okazuje to o leasing operacyjny chodziło. Choć moim zdaniem to jest konkurencyjna i dobra opcja :) Jak mam zapłacić za toyotę avensis miesięcznie 1500 zł u dealera to wolę za niecały tysiąc ten samochód wynająć. Oszczędność kilkuset złotych to jest interes, zwłaszcza jeśli ktoś chce po 3 latach wymienić auto na nowe. Nie wykupując go oczywiście. Ale nie każdy chce wykupywać. Znajomy korzysta z opcji Comfortplan (już sprawdzone) i chwali to sobie.
cosmo
Nowicjusz

29 Cze 2016, 14:48

Tak. Wszystko wskazuje na to że biorę nowego focusa w leaseplanie za 650zł/msc i tyle. Od początku chciałem wziąć do firmy focusa i czekałem w zasadzie na to kto da najlepszą ofertę - leaseplan wygrał bezapelacyjnie (pakiet serwisowy i eksploatacyjny to naprawdę fajna sprawa) :) Tak że Saab zostaje na weekendy, a na co dzień będę jeździł Focusem :)
Alfi31
Nowicjusz

30 Cze 2016, 12:57

No i super! W takim razie ja też się skontaktuję z nimi, może znajdę coś dla siebie. :ok: Mnie to marzy się jakieś kombi, to i od razu będę miał do użytku domowego. ;)
stepoff
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-1990
Auto: BMW

03 Lip 2016, 01:17

A słyszeliście, że oni teraz dokładają do oferty jeszcze toyotę yaris za 500 zlotych? :)
cosmo
Nowicjusz