Samochód dostawczy do 20tys.

18 Lip 2012, 10:51

Witam serdecznie!
Potrzebuję porady. Mam namiar kupić samochód dostawczy. To jednocześnie moje pierwsze auto i od razu takie, bo zakładam mała firmę. Kwota jaką dysponuję to ok 20 tys. zł. Podstawowym kryterium jest jakość, zależy mi na aucie, które będzie jeździć, a nie stać w warsztacie. Mam nadzieje, że za takie pieniądze już dostanę coś w dobrym stanie. A drugim kryterium jest pojemność "paki". Chciałbym móc do niego zmieścić 2 meble do 150cm długości i 60 cm szerokości - czyli w prostym rozrachunku 150x120 (+/-). Do samochodu typu Berlingo itp. już się z tym niestety nie wcisnę. Co byście polecili? Na co powinienem zwracać szczególną uwagę przy zakupie takiego auta? Z góry bardzo dziękuję za wszelkie podpowiedzi.
MikołajW
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

18 Lip 2012, 10:55

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Lip 2012, 11:06

Brałem pod uwagę Vito, także Transportera, ale o WV naczytałem się sporo o ich awaryjności. Warto zwracać uwagę na Renault, Citroena, czy Fiata?
MikołajW
Nowicjusz

18 Lip 2012, 11:08

Tak,śmiało możesz sie nad nimi zastanowić.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Lip 2012, 11:35

A czy orientujecie się jak wygląda demontarz tylnych siedzeń w takim Vito? Czy jest to skomplikowna sprawa, czy idzie to lekko? Bo jeśli lekko to kupiłbym z siedzeniami i w miarę potrzeby jedynie wyciągał je.
Ale co tych marek najlepsze? Które auto cieszy się największą niezawodnością?
MikołajW
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jeep Wrangler Unlimited
    Wrangler uznawany jest za spadkobiercę wojskowego Willysa. Samochód pojawił się w salonach sprzedaży w 1987 roku. Obecnie można go kupić w wersji trzy- i pięciodrzwiowej. W obu przypadkach samochód jest napędzany ...