Samochód dostawczy (?) do 60tys.

08 Gru 2016, 13:13

Witam.
Żona otwiera firmę projektową i składa wniosek o dofinansowanie w ramach wspierania rozwoju pozarolniczych DG na terenach wiejskich. I wymóg odnośnie samochodu jest idiotyczny: musi kupić albo samochód 8-osobowy albo dostawczaka. Po kiego grzyba jej dostawczak do przewożenia laptopa to ja nie wiem? To firma projektowa, a nie budowlana. Jako, że osobówki nie wolno kupić w ramach tego dofinansowania potrzebuje znaleźć auto, które będzie miało jak najmniejszą przestrzeń załadunkową i 4-5 miejsc osobowych. Nowe, od 55do 65tys. Polecicie coś?
sidi
Nowicjusz

Prawo jazdy: 23 11 1996
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Mazda 6
Silnik: 2.0 165KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2015

08 Gru 2016, 16:31

Mój klient w tym samym (chyba :mrgreen: ) programie kupił toyotę hilux :ok:
Jakie są dokładne kryteria? Szczerze mówiąc to szału w wyborze nie będzie
Masz berlingo, Kangoo też chyba robią w wersji 5 os. Są też dacie, tutaj jakość trochę niższa, proporcjonalna do ceny. Plus, że można poszaleć z doposażaniem.
Coś takiego jak fiat qubo się załapie?
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

08 Gru 2016, 19:01

Taki question żeby się doedukować - dalej są osobówki z kratami :?: bo chyba jakiś czas nie widziałem, ew to znak, aby w końcu udać się do okulisty :o
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

09 Gru 2016, 08:48

Takie sa wymogi: "zakupu środków transportu, z wyłączeniem zakupu samochodów osobowych przeznaczonych do przewozu mniej niż 8 osób (łącznie z kierowcą)" http://www.dofinansowaniedlafirm.pl/maz ... -wiejskich.

Hilux nie mieści się niestety w budżecie. Zmieściłby się Isuzu D-max - ale całe dofinansowanie poszło by na samochód - brakło by na resztę sprzętu. Ten Fiat raczej nie spełnia definicji dostawczaka (czy tam ciężarowego)- nie widzę wydzielonej przegrodą trwałą przestrzeni załadunkowej. Bez sensu ten przepis. Rzeczywiście zostało Kangoo albo Berlingo.
sidi
Nowicjusz

09 Gru 2016, 10:16

A taki wynalazek? http://www.fiatprofessional.pl/pl/Modele/Fiorino_kombi. Fiat Professional, a więc teoretycznie dostawczak.Typowo osobowy jest Qubo
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

09 Gru 2016, 11:08

A może Panda VAN im podejdzie jako nie osobowy? Co myślicie?
EDIT: nie spojrzałem, że ma tyko 2 miejsca. Chyba pozostanie ten Fiorino - wygląda rozsądnie, a po 2 latach się sprzeda.
sidi
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jak zamontować fotelik w samochodzie dla Twojego dziecka?
    W ramach kolejnego materiału z cyklu Piątek ze Szkołą Auto, instruktorzy doradzają, jak zamontować fotelik dla dziecka. Radosław Jaskulski, instruktor Szkoły Auto SKODA mówi: "Poświęcamy czas i energię, by naszym pociechom ...

09 Gru 2016, 11:19

sidi napisał(a):A może Panda VAN im podejdzie jako nie osobowy? Co myślicie?

Ale przecież panda van jest dwuosobowa :idea:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wszystko niestety trochę przekracza budżet.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Typ: SUV